Typ allt som hände förra helgen

Jag känner att jag ligger lite efter i mitt bloggande just nu. Hur ska man ens hinna ikapp? Måste kanske skriva snabbare och tänka mindre, hehe. Men hellre lite gammalt än ingenting alls känner jag, så låt oss se vad jag hittade på förra helgen.
 
solrosor
På fredagen var det soligt och fint. Jag sprang på stan på lunchen för att köpa födelsedagspresenter till min pappa och min lillebror som båda fyller år i början av september. Såg fina blommor på vägen men valde att köpa andra grejer.
 
post
Jag hann också ta en sväng förbi posten  och skicka iväg paket till alla som handlat på min Instagramloppis. Förresten har jag rensat ut lite fler grejer nu i helgen som snart kommer upp där, så håll utkik!
 
kläder
Min klädsel för dagen fick titeln yogalärare på väg till skogsrave. Så kan det gå när man vaknar på morgonen och bara vill ta på sig bekväma saker. 
 
markus krunegård
Framåt eftermiddagen drabbades jag av akut fomo när jag kom på att Markus Krunegård skulle spela på Mosebacke på kvällen och jag hade ingen biljett men ville plötsligt jättegärna gå. Så med hjälp av en efterlysning i Instagram Stories, lite övertalning av min kompis Julia att hon skulle följa med och en supertrevlig tjej vid namn Ida som ville sälja sina biljetter så lyckades jag råda bot på det hela och några timmar senare stå på Mosebacke med en öl i handen framför min favorit.
 
markus krunegård
Jag insåg där och då att jag lyssnat på honom i sisådär femton år, vilket också är lika länge som jag känt min kompis Julia och vad passar väl bättre än att bli lite sentimental när sommaren tar sin sista suck i september?
 
markus krunegård
En pangkonsert var det i alla fall och min oplanerade tråkiga fredag blev långt mycket bättre!
 
tåg
Förmiddagen därpå klev jag på ett tåg vid Stockholm Central och hittade min syster som klivit på i Uppsala. Tillsammans åkte vi mot Norrköping där resten av familjen bor.
 
revbensspjäll
På vägen ut mot landet stannade vi dock till på Ica Kvantum och gjorde bort oss i charkdisken. Vi ville nämligen köpa sex revbensspjäll och det var oerhört viktigt att det var just sex stycken vilket förbryllade killen bakom disken något. Men till saken hör att drygt en vecka tidigare hade vår pappa trillat i trappan och brutit just sex revben och eftersom han fyllde år tänkte vi att den optimala presenten måste vara en rad nya, hela (honungsgrillade) revbensspjäll. Som ni förstår tog vår kära far fallet hyfsat bra och var vid detta lag vid tillräckligt gott mod att uppskatta ett skämt kring det hela. Ja, humortaket i min familj är nog ganska högt inser jag nu… De nya revbenen gjorde i alla fall succé.
 
smörgåstårta
Födelsedagsfirande betyder inte helt sällan smörgåstårta hos familjen Eriksson så efter att ha spontanbesökt en loppis i våra grannars lada högg vi in på den här skapelsen.
 
smörgåstårta
Jag vet att jag har gjort det tidigare, men jag villl bara återigen slå ett slag för den riktigt goda smörgåstårtan. För ja, jag förstår att man kan tycka det är rätt äckligt om man får varianten med frukt, ost- och skinkrullar, grädde och leverpastej. Men en hemlagad med lax, räkor och sparris är ju faktiskt extremt gott!
 
fårhagen
För att råda bot på matkoman som infinner sig efter smörgåstårta OCH prinsesstårta (är det kalas så är det) så gick vi en promenad. Genom de gamla vikingagravfälten som numera är en fårhage och upp i skogen där vi lyckades hitta lite kantareller. Resten av kvällen spelade vi spel och skrattade ikapp runt köksbordet.
 
linda boström knausgård
Söndagen tillbringade jag med att putsa min loppisfyndade sockersked och att sitta i soffan och plöja boken ovan, vilken var oerhört bra. Rekommenderar den varmt!
 
sverige - norge
På eftermiddagen tog jag tåget hem till Stockholm igen och hann bara hem och vända innan det var dags att åka till Friends Arena för att träffa några kollegor och se Sveriges landslagsherrar möta Norge i EM-kvalet. Prestationsmässigt var det bland det sämre jag sett, men som tur var hade jag trevligt sällskap i alla fall. Och med ett 1-1-resultat vid 23-tiden åkte jag hemåt och därmed var förra helgen slut!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Skrattade högt när jag läste revbenshistorien, om det var på twitter? Härligt när humorn har högt i tak ändå! Och den smörgåstårtan, den skulle man ju kunna leva på!

  2. Smörgåstårta är ju så gott! Men tar ju lite tid att göra. Härlig helg du verkar ha haft 🙂
    Har förresten nyss hittat till din blogg. Alltid kul att läsa nåt nytt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *