Sommarlistan 2019

Sommar ändå. Jag går runt med en frustrerande känsla i kroppen. Liksom förväntansfull och slutkörd och helt på upploppet. Det känns som om en efter en i mina flöden går på ledighet och jag som trodde jag hade en normal i mitten av sommaren-semester känner mig nästan sist kvar. Men nu är det drygt en vecka kvar innan jag också får checka ut, stänga locket på datorn och bara göra saker i min egen takt. Och i vanlig blogg-ordning blir det såklart en sommarlista också.
 
persika 

Hur ser dina sommarplaner ut?

Först tjuvstartar jag min semester med en långhelg i skärgården utanför Oskarshamn. Samma ställe som min släkt åkt till årligen sedan 70-talet. Vädret ser ut att bli sådär men jag tänker tvinga mig till bad ändå och ser såklart fram emot att få träffa en massa familj och vänner som jag inte sett på ett tag.
 
Efter det jobbar jag fyra dagar till innan jag går på riktig semester vecka 29. Då ska jag först åka tåg till Malmö med min kompis Madde. Vi brukar ju alltid göra en årlig roadtrip av något slag och då vi förra året bytte bilen mot skärgårdsbåt har vi i år ställt om till tåg. Väl på plats i Malmö tänkte vi äta gott, utforska stan, förhoppningsvis sola & bada och även passa på att ta en tur över till Köpenhamn.
 
På vägen hem från Malmö tänkte jag hoppa av i Norrköping och göra ett stopp ute på landet hos min familj i ett par dagar. Det blir ett obligatoriskt besök på Smultronstället i Söderköping och kanske ett och annat dopp i poolen.
 
Till helgen måste jag dock tillbaka till Stockholm för veckan därpå ska jag åka ut till Svartsö. Jag efterlyste ju ett ställe att ha sommarlov på här på bloggen och fick ett fint tips om en stuga att hyra i Stockholms skärgård. Så det ska jag göra i en vecka och jag ser så oerhört mycket fram emot detta! Ser framför mig hur jag springer löprundor längs grusvägarna, tar morgondopp i havet, sitter och skriver vid köksbordet, rattar in Sommar i P1, går och handlar i den lilla butiken, äter middag samtidigt som jag löser korsord och bara har det härligt. Har ju sällan något problem med att vara själv, men ska få lite besök under veckan också vilket känns så mysigt.
 
Efter min sommarlovsvecka på Svartsö åker jag upp till Hälsingland tillsammans med Madde och Ella. Då ska vi fixa i Maddes torp, åka på loppisrundor och njuta av landetliv. Jag hoppas på en massa roliga fynd och fina, soliga dagar.
 
Till sist har jag en oplanerad semestervecka kvar som förmodligen kommer tillbringas i Stockholm om jag inte få feeling och hittar på något annat. Den som lever får se.
 
sicklasjön
 

Hur länge ska du vara ledig?

Fyra veckor totalt. Känns ganska länge ändå!
 

Hur är känslan inför semestern?

Jag. Är. Så. Redo. Försöker trösta mig med att de som är lediga nu ser ut att ha ganska dåligt väder och att det förhoppningsvis hinner ändra sig tills jag går på ledighet.
 

Vad ser du mest fram emot?

Lugnt lantliv, goda middagar i Köpenhamn och Malmö, alla dopp i havet.
 
gelato
 

Vad kommer du köpa inför semestern?

En stor hög med böcker. Det hade också varit jätteskönt att kunna köpa en lägenhet som jag kan flytta in i när sommaren är slut. Just nu känns det som något av en utopi dock. Mvh har varvat Hemnet
 

Vad kommer du köpa under semestern?

Jordgubbar, glass och ett och annat loppisfynd.
 

Vad kommer du ha på dig?

Har köpt ett perfekt bananmönstrat shortsset i linneblandning som jag hoppas kunna leva i. Annars blir det väl regnhatt, cykelbyxor, sportiga strumpor och stickade tröjor.
 
pool
 

Vad kommer du lyssna på?

Sommar i P1. Kanske något smågammalt och ohippt också. Är lite sugen på typ Ulf Lundell. Orkar inte några hetsiga sommarhits just nu.
 

Vad gör du om det regnar?

Sitter inne och löser korsord, läser böcker och spelar yatzy. Eller stålsätter mig och går ut ändå bara för att det är skönt när man väl kommer in igen.
 

Vad är det mest överskattade med sommaren?

Sådana jättestora uppblåsbara badleksaker som går sönder efter en halv kvart. Vill inte se en enda enhörning/flamingo/svan till på Instagram. På andra plats kommer nog gazpacho.
 
summer
 

Slutligen, ett visdomsord att bära med sig i sommaren:

Man ångrar aldrig ett dopp. Eller en glass. Och smörj in er för bövelen! Får panik när jag ser folk som bränt sig i solen.
 
Kan ni inte berätta lite om era sommarplaner? Skulle vara så fint att få höra om ni har några svenska sommarpärlor att tipsa om eller ska göra något spännande resa eller så. Kram!

Delta i diskussionen

19 kommentarer

 1. tycker dethär med en *sommarlovs-vecka* i en liten stuga låter som den ULTIMATA avslappningen. hoppas det blir allt du tänkt dig och lite till. Mina sommarplaner är numera mest jobba och vänta på att alla mina uni-vänner ska återvända, men det är okej för har i princip redan semestrat.

 2. sitter också och ser alla gå på ledighet och väntar snällt på min tur, 1 vecka kvar innan 3 veckors ledighet. Har ytterst lite planerat, det blir Stockholm för att hänga med familj och vänner, en sväng till Gotland för en långhelg innan hem till Karlstad igen. Ser mig själv ligga på en filt med en bok i händerna alternativt med sommar i P1 i högtalarna. Vill äta ohyggligt mycket glass och självklart besöka Skansen (sommartradition). Sen hoppas jag på att hinna träffa mina fina vänner för vin sent in på sommarnatten 🙂

  1. Jag tycker att det låter som väldigt bra planer. Inte för stressigt men sådär somrigt som man vill ha det. Hoppas du får det härligt!

 3. Här kommer en massa nice Malmötips:
  Soi 29, fin thailändsk restaurang, starkt och asgott! Trevlig personal, mysig restaurang.
  St Jakobs stenungsbageri, mysigt café.
  Emmaus på gågatan, superbra second hand.
  Mikkeller pop up bar i folkets park.
  Far i hatten i folkets park.
  Köld på gågatan(pop up på AB Småland på gågatan, experimentell glass typ fikonmarmeladglass med gorgonzolaglass, stoutglass osv.
  Moderna museet
  Slottsträdgårdens café,’ mysigt café i supermysig och fin park.
  Kaffebaren på möllan, gott kaffe och bra spanplats.
  Dubbeldubbel, gott men pricy ställe med bao, dumplings osv. Mysig innergård/bar om man inte vill käka en hel meny.
  Belle, god tarte flambee och sjukt goda drinkar.
  Grand, mysig uteservering och nice drinkar.
  Metro, mysig bar men tyvärr konstant otrevlig och sur personal.
  Kärleksgatan 3, asgod asiatisk nudelsallad på samma adress som namnet. SVINGOTT DU MÅSTE GÅ DIT!
  Café uggla, gott kaffe och bra spanplats över st knuts torg.

 4. Min semester börjar med att åka upp till Dalhalla och se The National. Ser så mycket fram emot det. Din road tripspellista kommer gå varm! Sen ska jag iväg på O-ringen i en vecka, vilket jag är mycket spänd på. Jag har aldrig bott i husvagn, och aldrig varit på ett så stort sportevent. Direkt efter det ska jag iväg på en annan roadtrip, en vecka i Norge. Vi ska besöka alla instagramvänliga platser hehe. Till sist ska jag nog vara i sommarstugan. Din skärgårdsvecka verkar helt underbar!

 5. Jag vill gärna också hitta en stuga, nära vatten, inom 4h från Malmö, men är nog lite sent ute… Ska till Bornholm och vandra lite i alla fall!

  Vill fylla på med fler Malmötips!
  Bad: Kallbadhuset eller Ribersborg. Västra hamnen om man vill ha bryggor och mer liv.
  Mat: Avokado, restaurang Davidshall, L’enoteca vinbar (mysig uteservering ett stenkast från baren). Bastard. Plus hört att Fiskehoddorna serverar mat nu (obs inte restaurang)
  Göra: Tycker det är mysigt att ha med fika och sitta vid brofästet, men då behöver ni cykel. Spegeln – bio med bar och bistro.

 6. Vilka härliga planer du har Julia!

  Jag lämnar Stockholm direkt efter jobbet på onsdag för att köra till mina föräldrars sommarstuga där jag ska hänga i tre veckor och göra så lite som möjligt. Har dock gjort en rolig att-göra-lista för semestern:
  – Bada 30 gånger
  – Läsa minst tre böcker
  – Hångla med en mycket speciell person
  – Lösa samtliga korsord i en korsordstidning.
  (Endast för känslan av känna sig lite produktiv under lediga dagar).
  Avslutar semestern med att åka till Danmark för att gå på konsert där jag har backstagepass så jag räknar kallt med att jag får ta en selfie med James Bay.

  Ha en härlig sommarsemester!

  1. Det låter som en perfekt plan, jag gillar tanken på att ha en lista med lagom svåra utmaningar. Lycka till med alla punkterna, jag håller tummarna för att du får till en selfie!

 7. Om du vill ha lite Malmö-tips så kommer några här!!
  Caféer: atrium, noir, jord, slottsträdgårdens café och café agnez.
  Restauranger/mat: borubowl, spoonery, malmö saluhall, tugg burgers och far i hatten.
  Annat: trampbåt i kanalen, beyond retro och pop boutique är bra second hand, ribban och slottsträdgården.

 8. Åh vilken härlig sommar du verkar ha framför dig, Julia! Ser fram emot att få följa den!

  Jag vet att du har arbetat mycket med dig själv och ”ensamheten” när alla andra runt omkring en verkar andas tvåsamhet. Du är så himla bra på att skriva och sätta ord på saker. Jag efterlyser ett pepp-inlägg eller bara en reflektion över hur bra man är på egen hand. Jag går i nuläget hem från ett breakup och det kväver mig. Hur ska jag kunna överleva denna sommaren som skulle vara bäst? Vill bara lägga mig under en sten. Orkar inte mer. Detta är mitt andra tuffa breakup på två år och känns som åren bara går och kommer snart vara 30 år och ensam.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *