En sommarpackning

Idag har jag ägnat min söndag åt att varva springande till tvättstugan med solande på balkongen med packande av resväska. Nu är jag äntligen ledig och i morgon bär det av mot Malmö och den första semester-etappen, det ska bli fint! Efter 29 år och ett par resor i bagaget (hehe) kan man tycka att det här med packning inte borde vara något problem, ändå är det lika krångligt varje gång. Kanske främst för att man måste bestämma flera dagar i förväg vad man är sugen att ha på sig, något som inte är min starkaste gren. Men lite såhär såg det ut när jag packade idag.
 
packning
Inspirerad av det soliga vädret började jag med badgrejerna. Baddräkt och bikini, prickiga badtofflor, en tunn men stor handduk som torkar blixtsnabbt, solkräm och en påse att bära allting i när man ska till stranden.
 
packning
Sedan var det dags för det svåraste: kläder. Min grundfilosofi är att packa ner sådant jag gillar att bära för tillfället och bland det försöka välja plagg som går att matcha och kombinera med varandra på olika sätt. Den här gången blev det en färgskala med klara grundfärger som jag tycker funkar rätt fint tillsammans. Det bananmönstrade setet är min nya favoritoutfit som en del av er kanske listat ut från min Instagram.
 
packningFör att undvika total förskolestämning (även om jag ofta tycker att barn har bättre stil än många vuxna) lade jag dock även till lite mer diskreta plagg att para ihop de färggladare med. Ja, svart- och vit-prickigt räknas som diskret i min värld…
 
packning
Sedan åkte allt ned i dessa smarta innerväskor från Muji. Jag har två stycken i storlek medium med två fack på varje och de rymmer massor. Förutom att de komprimerar ens packning så att man får plats med mer, så gör de det också mycket enklare att hålla ordning i väskan. Älskar dem på ett högst osponsrat vis.
 
packning
När jag kommit till den punkt då jag insett att jag inte kan få med mig mer kläder brukar jag plocka ner lite accessoarer istället. Sådant som kan liva upp en outfit utan att ta för mycket plats. Typ en regnhatt, scarfar (var tvungen att slå upp pluralböjningen i SAOL, så knäppt ord), diadem, hårspännen, en väska och örhängen.
 
packning
Och sist, förutom necessär, träningskläder, underkläder, skor och annat tråkigt, så packar jag ner lite saker att roa mig med. Ett anteckningsblock och penna, yatzy och en trave böcker. På den här resan får dessa titlar följa med: Se på oss nu – Geir Gulliksen, Min kamp 1 – Karl Ove Knausgård och Blixtra, spraka, blända! – Jenny Jägerfeld. Bon voyage!

Delta i diskussionen

14 kommentarer

  1. min packningsrutin består i dra fram alla klädesplagg jag tycker om just nu, lägga dem på sängen och sen försöka bestämma vilka som ska packas ned. Precis som du gillar jag inte att bestämma i förväg vad jag ska ha på mig, men jag är också en sån konstig person som "tycker synd om" de kläder som inte får vara med..

  2. HALLÅ! De där väskorna är ju wonderbara och jag ser ju dirr att de kommer att vara min räddning nästa gång jag ska packa. Men jag fattar inte hur jag beställer de till Sverige? Går det? Eller vet du om de finns på Åhléns city? KUL inlägg bra me tips!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *