Min smak

Jag fick en kommentar av Madeleine som önskade att jag skulle göra ett Min smak-inlägg i stil med det Elsa och Sandra gjort. Och ja, det tog lite tid men här kommer det. Varsågoda att fördjupa er i mina specialtrimmade smaklökar.
 
gnocchi med morotsblastpesto, smörstekta kantareller och parmesan
 

Min smak på mat

Generellt gillar jag nog ganska enkla smaker. Hellre få, riktigt bra ingredienser än jättemånga olika. Jag är svag för salt och umami och älskar därför mat som ramen, spaghetti carbonara och janssons frestelse. Som motvikt till detta kan jag ibland bli sugen på något mer ”rena” smaker. Typ krispiga grönsaker, lax, grönkål, grapefrukt och skaldjur. Jag är också glad i ost men har desto svårare för olika slags nötter och frön.
 

Min smak i musik

Jag går jättemycket på harmonier och melodier. Är svag för en bra ackordföljd och välgjorda arrangemang. Gillar ofta när modernare musik orkestreras (ej att förväxla med smålökiga Hans Zimmer-kompositioner). Spotifys stämpel på mig brukar främst vara ”indie”, vilket nog stämmer väl men jag lyssnar på väldigt mycket mer än så. Jag är också oerhört dålig på texter eftersom jag nästan inte tänker på dem alls.
 
 

Min smak i fotografi

Mjukt ljus och gärna en slags historia i bilden. Lite mättade färgskalor och kanske någon otippad detalj.
 

Min smak på kläder

Lekfullt, modernt och överraskande. Jag brukar säga att jag handlar sådant som man håller fram och säger ”var inte den här lite kul?” om. Hellre vågat än diskret, jag ogillar verkligen känslan av att känna mig tråkig.
 
godis
 

Min smak på godis

Sött och surt och mestadels röda godisar. Främst fruktsmaker, lite lakrits och kanske ett par chokladbitar, men bara om de ligger i papper.
 

Min smak på filmer

Drama med fokus på stämningar och detaljer. Gärna välarbetade soundtrack också. Jag ser ju extremt lite på film men tyckte exempelvis väldigt mycket om Call Me by Your Name och Her.
 
inredning
 

Min smak i inredning

Personlig och full av fynd. Jag gillar saker med en historia och sådant som inte finns i massor av exemplar. Sedan har jag fastnat i någon slags geometrisk fas i mitt inspirationsletande (den har inte riktigt hunnit yttra sig i mitt hem ännu pga lägenhetsjakt). Är oerhört sugen på valv, stora runda matbord, abstrakta mobiler i taket och kubformade sidobord.
 

Min smak i drinkar

Jag gillar saker med lite beska, typ gin tonic och aperol spritz men känner ärligt att den sistnämnda har fått väl mycket hype de senaste åren. Dags att gå vidare. Slår jag upp en drinkmeny dras jag nog ofta till saker med fläder, viol och citron. Mojito är däremot väldigt överskattat.
 
gelato
 

Min smak på glass

Jag har tre smakkombinationer jag väljer mellan när jag köper glass (pga köper alltid minst två kulor). Antingen lakrits/polka/viol (har ingen aning om vad man kallar denna smakpalett) eller fräscht och fruktigt, typ citron/jordgubb/blodapelsin eller något lite mäktigare, typ saltkola/choklad/daim. Har aldrig fattat grejen med att blanda exempelvis choklad och jordgubb, tycker det skär sig totalt.
 

Min smak i konst

Kladdiga oljemålningar i dovare färgskalor. Eller mer abstrakta och grafiska verk. Helst något som skaver lite, lite så att det blir mer intressant.

Delta i diskussionen

11 kommentarer

  1. Åh vad kul att läsa detta inlägg! Måste nog sno konceptet jag också! Kram på din Julia 🙂 alltid lika mysigt att kika in på din blogg

  2. Det är fan slående hur mycket jag känner igen mig när du skriver såna här saker. Samma sak med ditt kläd-resonemang-inlägg. Tänker hela tiden JAG MED! Så kul inlägg att läsa 🙂

  3. Du missade smak på vilken typ av sexpartner ;D skämt å sido, man kanske inte har en heterogen smak när det kommer till kärlek, sex och attraktion. Men vissa verkar ha det. Jag har inte det. Men jag vet däremot vilka personlighetstyper jag oftast klickar med och känner samhörighet med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *