Livet på sistone

Hej och välkommen till mitt liv. Sjuk grej ändå. Att ni tittar in här för att uppdatera er om vad som händer i mitt lilla liv. Eller så vill ni bara ha tips på spellistor men tragglar er genom detta ändå, vad vet jag? Nåväl. Jag tänkte att vi skulle kolla på vad som hänt de senaste dagarna i ja, livet. Först tänkte jag säga helgen men i och med att det är vår och helg var och varannan dag så blev det lite fler dagar än så. Nåväl (igen!). Nu börjar vi.
 
takterass
Vad som faktiskt var den riktiga helgen började i alla fall här. Klockan 17:07 på taket på kontoret. Med aw-öl i solen och favoritmusik i högtalarna.
 
takterass
Jag vet inte om det räknas som en formell arbetsförmån men jag ser det i alla fall som ytterst positivt att vi har två takterasser och några tak därtill att hänga på under och efter arbetstid.
 
galinas
När vi lämnat arbetsveckan bakom oss var vi ett litet gäng kollegor som åkte hem till mig. På vägen plockade vi upp pizzor på Galinas i Skanstull och några flaskor rosé. Sen hade vi förfest för målet var att vid midnatt gå på Amy Diamonds spelning på Backdoor ett stenkast bort. Men tji fick vi för när vi kom dit ringlade sig kön lång och merparten av den bestod av mösspryda gymnasiestudenter. Vem hade kunnat ana att Amy skulle vara så populär?!
 
bowling
Men istället för att vända hemåt bestämde vi oss för att spela en spontan omgång nattbowling. Min insats var ungefär lika ostabil som ett svenskt midsommarväder för jag varvade rännträffar med strikes på ett högst oklart sätt utan att ha någon aning om vad jag gjorde. Men kul var det i alla fall!
 
promenad
Nästa dag gick jag en långpromenad i solen med min bästa second hand-affär i Skarpnäck som mål. Egentligen behöver jag inte köpa på mig en enda pryl till om man tittar i mina skåp, men det har verkligen blivit min lilla lördagstradition att gå dit en eller två gånger i månaden. En ultimat förmiddagsutflykt.
 
ostbricka
Den här gången hittade jag en röllakan-matta, ett fat och en liten kniv. Passa på att titta noga på kniven för den hann jag bara skära med fyra gånger innan den gick rakt av. Tråkigt, men tur att den bara kostade en femma.
 
loney dear
På kvällen hade jag bara tänkt vara hemma och ta det lugnt, men så skrev min kompis Sandra att Loney Dear skulle göra en spelning i Katarina kyrka under Kulturnatten och undrade om vi ville följa med. Så vid halv tio bänkade vi oss långt fram och fick ta del av vad i alla fall jag skulle hävda är den bästa konsertupplevelsen 2019. Den maffiga akustiken i kombination med hans harmonier och melodier blev helt otrolig. Så glad att jag gick.
 
midsommarkransen
På söndagen gravade jag lax, kollade på IFK Norrköping som spelade 1-1 mot Malmö FF och gick på fem lägenhetsvisningar. Jag tvekade egentligen på att skriva det sista, mest eftersom jag tycker det är småjobbigt att dela saker man är helt uppe i och inte vet hur de slutar. Det är ju så mycket tryggare att berätta i efterhand om sådant som hänt och gått bra. Men ja, tyvärr får jag inte bo kvar i min lägenhet så länge till så nu är det lägenhetsjakt som gäller. Och det är ju lite kul, men ärligt talat mest läskigt och jobbigt pga så stort beslut och Stockholms bostadsmarknad är ju något av ett monster i sig, särskilt när man går in på den ensam. Längtar så tills jag hittar (och vinner) något som känns bra så jag kan släppa den här krävande processen av analyserande och kalkylerande. Ni kan väl hålla en tumme för att rätt lägenhet står och väntar runt hörnet snart?
 
boule
Efter en odokumenterad middag med Julia och Karin och två arbetsdagar var det visst helg igen. Eller valborgsmässoafton i alla fall. Vi firade hemma hos Fredrik och Carro med Val-boule (ja, skicka oss raka vägen till Göteborg genast).
 
pastis
Där drack vi pastis och åt pizza och följde ett avancerat schema för att utse turneringens mästare.
 
boule
Ibland fick till och med telefonens mätapp komma fram för att säkerställa vem som var närmast. Men strax före att solen gått ned och vi traditionsenligt frusit fingrarna av oss (för varför skulle det vara bra väder på valborg någonsin?) så hade vi utsett ett vinnande lag. Tyvärr inte mitt, haha.
 
gravad lax
Och därmed har vi kommit fram till idag och min frukostmacka med svartkål, gravad lax och pocherat ägg som jag åt i morse. En god start på en dag som i övrigt mest innehöll kittlande saker såsom promenad, fix, tvätt och städning. Tur att det snart är helg igen så jag får hitta på nya upptåg!

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. definitivt här för att följa ditt liv men kanske mest sättet du skriver kring och förmedlar ditt liv! alltid svag för folk som kan kommunikation och är bra på text. tycker mkt om att läsa om ett liv som är väldigt olikt mitt eget, men ändå blir ytterst relaterbart eftersom du berättar om det på ett sådant sätt att det blir det.

  2. håller tummarna för att det löser sig med boende <3 du skulle inte kunna göra ett blogginlägg där du beskriver vad du letar efter, i vilka områden du skulle vilja bo, vilka kriterier du har etc? jag skulle iaf tycka det vore intressant att läsa!

  3. men sluta finns det en mätapp!!! fick nyss reda på att det finns ett inbyggt vattenpass och nu detta

    ps. älskar dina inlägg!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *