Augusti-musik

Om jag ska hitta en dålig sak med min favoritsäsong sommaren så måste det ju vara att det rent musikmässigt är en ganska svag period. Väldigt få artister släpper nya låtar och samma nötta sommarhits snurras på repeat för att inte tala om sommarvärdarna i P1 som i många fall skulle behövt lite hjälp med musikvalen. Den fjärde gången jag hörde någon spela Release Me med Oh Laura höll jag på att skrika rakt ut… Men nu är det augusti och helt plötsligt har musikvärlden börjat vakna till liv igen, så även på denna blogg. Detta firas med två nya spellistor, rakt i era händer.
 
julia väljer 20 bästa nysläppen
 
Den första är kanske inte en ny-ny spellista utan snarare en uppdatering av mitt lilla projekt som fått vila under sommaren. Varje vecka gör jag nämligen en spellista med 20 nya bra låtar som är värda att upptäcka. Gillar ni att få tips på ny musik är det alltså denna lista ni ska följa och kika in på med jämna mellanrum.
 
 
banana
 
Den andra spellistan har fått titeln Tropisk natt men lämpar sig även bra för lite svalare sensommarkvällar. Den innehåller en finfin blandning av disco, släpande rytmer, italiensk smörsång och samba. Det låter extremt splittrat hör jag, men tro mig, det funkar bra. Vi körde denna på shuffle när vi bilade ner till Malmö och Madde utsåg den till en ypperlig roadtrip-lista dessutom. Hoppas ni också gillar den!
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *