Ett dygn i Malmö

racamaca
Förra helgens äventyr började av en slump här. På Racamaca, en av mina favoritrestauranger i Stockholm med världsgoda tapas, härlig stämning och perfekt trånga lokaler. Jag, Madde och Sandra satt och åt middag när vi plötsligt konstaterade: ”Längesedan man var i Malmö”, ”Ja, jag tror knappt jag har varit där…” Sagt och gjort, två timmar senare hade vi bokat ett hotellrum och en liten hyrbil att hämta ut morgonen därpå. Spontanitet när den är som bäst.
 
vättern
På lördagsförmiddagen rullade vi alltså E4:an söderut med sikte på Malmö. Enkel väg tar det sex timmar att åka, ganska lång tid för att bara vara borta en natt. Men å andra sidan är ju även resan en del av äventyret och med tre kaffetermosar, ett ordentligt lunchstopp, en helt otrolig omkörning där vi av upptäckte att vi känner de som sitter i den andra bilen och bra musik så gick det ändå fort.
 
malmö
Framåt eftermiddagen checkade vi in på vårt hotell och tog en sväng ner på stan för att lära känna den lite bättre. Malmöfestivalen var i full gång och vi stannade till på ett torg för att lyssna på Ane Brun tillsammans med Malmös symfoniorkester.
 
sandra julia madde
Sedan drack vi prosecco och bytte vi om till våra varmaste kläder för sommarvärmen var plötsligt helt försvunnen och det blåste kalla vindar.
 
far i hatten
Nästa stopp skedde på Far i hatten där vi åt middag. Det ska erkännas att det inte var helt av en slump som vi valde att åka till Malmö. Sandras kille Erik har nämligen ett band tillsammans med ett gäng gamla universitetsvänner till oss och de skulle spela här senare samma kväll. Så ja, man kan även kalla oss för ett par riktigt spontana groupies om man så vill…
 
madde
 
westwood sound
Vid tio var det alltså dags för Westwood Sound att spela, så då bänkade vi oss ganska långt fram med varsin öl. Vi har ju sett dem med jämna mellanrum sedan vi tog examen 2012 och det är så kul att höra hur väl de utvecklats sedan dess. Deras senaste album är riktigt fint och är ni sugna på lite drömsk americana tycker jag att ni ska lyssna här.
 
westwood sound
 
far i hatten
Så mysig location också med discokulor, trädäck och ljusslingor. Vi trivdes fint där! Sedan skrev jag och Madde till vår gamla kollega Ib att vi var i stan och då kom han cyklandes för att möta upp oss. Vi hade inte träffat honom på länge så vi recappade allt som hänt sedan sist innan Malmövindarna till sist blåste genom alla våra klädlager och tvingade oss hem framåt tvåtiden och lika bra var nog det…
 
blommor
Söndagen inleddes med hotellfrukost i sann Scandic-anda med ett antal barnfamiljer omkring oss och pannkakor på buffén. Sedan kikade vi en sväng i olika affärer och jag hittade ett hörn med massor av fina växter som jag undvek att köpa med mig av logistiska skäl.
 
folkets park
För att få lite bättre koll på staden promenerade vi runt lite, upp mot Folkets park och sedan till Sorgenfri för att möta upp våra vänner i bandet som satt och brunchade, något slitna efter gårdagens bravader.
 
falafel
Ib hade tipsat oss om var vi hittade den allra bästa falafeln, så vår sista utflykt fick bli till Möllan och det lilla haket på hörnet. Där spenderade jag mina kanske mest prisvärda 20 kronor på denna utsökta falafelrulle vilket också resulterade i en rejäl matkoma.
 
folkets park
Så sedan återstod bara att packa in sig i bilen och rulla de 60 milen norrut. Denna gång med ett pitstopp hos våra vänner Ella och Joel i Jönköping. Framåt kvällen var vi tillbaka i Stockholm igen efter ett otroligt roligt och fint dygn i Malmö. Nästa gång kanske vi planerar resan lite längre i förväg, men mer Malmö, det blir det garanterat!

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *