Jul i mitt hem

Lite jul har fått flytta in i mitt hem. Förutom stjärnor i fönstren och en adventsljusstake så har jag adderat en del andra dekorationer. Det här med vad som är julpynt är lite flytande tycker jag. Det måste ju inte vara röda tomtar och halmbockar, det kan lika gärna vara glittrande renar och guldbjörnar om jag får bestämma…
 
julpynt
 
julpynt
I sovrummet har jag något slags pastelltema med rosa hyacinter och en loppisfyndad snäckask fylld med små polkagrisar.
 
julpynt
I samma fönster står också en glitterren, fångad i vad som skulle kunna vara en gigantisk snöglob. Bredvid står en vit julros.
 
julpynt
Ute i hallen står en trälåda (där jag för övrigt gömmer min blinkande router) med en bunt eukalyptus och en guldfärgad björnljusstake från H&M Home.
 
julpynt
På väggen in mot vardagsrummet (där man kan skymta min gran) hänger mitt kanske juligaste pynt: vepan med stort V. 
 
julpynt
När jag var liten var den här julvepan alltid högsta pris i kyrkans jullotteri. Varje år hade någon tant lagt ner mängder av timmar på att brodera den och det var endast genom att vinna förstapris som man kunde få tag på en. Genom åren lyckades både mina föräldrar, min syster och min bror vinna varsitt exemplar som de sedan tog med sig när de flyttade hemifrån. När jag var hemma förra julen konstaterade jag att jag var den enda i min familj som inte hade någon och att mina chanser att få tag på en såg ganska mörka ut med tanke på att ingen längre broderar förstapris-vepor till lotteriet. Men så i april när jag fyllde år så fick jag ett runt och mjukt paket och i det låg en helt ny vepa som min mamma broderat till mig! ♥ Så fint och nu har jag också en alldeles egen julvepa att sätta upp i mitt hem.
 
julpynt
Vidare in i vardagsrummet så har jag placerat min samling av stjärnljusstakar på en liten silverbricka tillsammans med en vit hyacint.
 
julpynt
 
julpynt
Och på den öppna spisen står några knippen med tallgrenar, en till stjärnljusstake och ett änglaspel som dessvärre plingar helt frenetiskt i en ganska störande ton, så det får inte vara tänt alltför ofta… Nåväl, slut på julpyntsrundtur för den här gången. Nästa år kanske det blir fler tomtar, vem vet?
 

Delta i diskussionen

12 kommentarer

  1. så mycket fint! nästa år ska jag pynta lite mer här hemma, och då gärna tidigt så jag hinner njuta länge innan jag åker iväg för julledighet.

  2. för sådär trettio år sen såg mitt hem lika obändigt välstädat ut, som hos dig.
    nu hänger dammtussar stora som murmeldjur runt, här hemma.
    jingle bells, hilfe!!

    1. Jag kan lugna dig med att det finns gott om dammtussar hemma hos mig också. De kanske inte syns så väl på bilderna, men de figurerar garanterat i mitt liv! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *