Best of prickbloggen 2017

Förra året gjorde jag en summering med mina bästa blogginlägg från året som gått. En best of prickbloggen helt enkelt och i år tänkte jag göra samma sak. Så här kommer de finaste, mest läsvärda och roligaste inläggen (enligt mig och er om man kollar till kommentarer och likes). Tack för ett fint år och för att ni är här och läser, det betyder mer än ni kan ana. Ha en fin nyårsafton och ta hand om er, så ses vi 2018!
 
citat
”Och jag inser nu hur annorlunda det antagligen är och hur skönt det också var. Att till fullo hänge sig åt det man gillade bäst och strunta i hur andra såg på en, uppfattade en, värderade en – för det fanns inte på min karta att någon brydde sig om mig på det sättet. Vi levde i en fristad utan killar och det skapade ett systerskap som för mig är ovärderligt.”
 
soffbord
Jag lyckades till sist, efter lång tids letande, hitta det perfekta soffbordet och budade hem det på auktion.
 
Saker jag favoritmarkerat på Twitter som vi skrattade gott åt tillsammans.
 
tisdag
En omgång mobilutkast från den bistraste av vintermånader.
 
En lista med egenskaper hos folk som jag stör mig på. Väckte upp en del känslor, både av upprördhet och igenkänning, i kommentarsfältet.
 
helg
Varmkorv i friluftsområden, FOMO, neon & bas och axlar att luta sig mot.
 
morning light
Ett inlägg om hur man bäst är själv utan att känna sig ensam och en lista med saker man kan göra på egen hand.
 
linn + anna
Livsnödvändig kunskap som är svår att klara sig utan!
 
solblekta markiser
En favoritspellista inspirerad av: långsamma helgmorgnar med klirrande teskedar i kaffekopparna, springan av sol på parkettgolvet när man ställer balkongdörren på glänt, den märkligt söta doften av het asfalt och blommande citronträd, solbrun hud som tagit smak av det salta havet och uteserveringen med randiga markiser som blekts i solen.
 
middag
Om hur man vänder en dålig måndag till något bra. ”Och sen plötsligt börjar det snöa också och du orkar inte, du blir sur, du känner dig rent utav kränkt av vädret och dessutom luktar det nu blöt hund, blöt ryggsäck och blöt människa överallt runt omkring dig på tunnelbanan. Självklart har du inget paraply, för det är ju måndag.”
 
snubbla
Fler utkast från mina mobilanteckningar.
 
smörgåstårta
Jag slår ett slag för en länge underskattad maträtt: smörgåstårtan.
 
helg
Fredag, lördag, söndag återberättade efter Google-sökningarna jag gjorde. Märkligt men ganska kul.
 
trädgården
”I min jackficka ligger ett hopknölat häfte med kuponger som ger mig gratis mat, gratis dryck och gratis verklighetsflykt. Jag tar emot det med tacksamhet, rättar till den rosa kepsen och letar upp mina vänner.”
 
skymning
”När Stockholm är vackrare än någonsin utanför mitt fönster, när det doftar himmelskt från träden på vägen hem, när koltrastarna sjunger för mig om kvällen – då är det lilla skavet alltid där. Som en markering på att tiden är här nu. Som om sommaren måste gråtas in.”
 
balkong
Kanske ett av mina favoritinlägg någonsin. En såndär rastlös försommarhelg beskriven från A till Ö.
 
mormor 85 år
”Du frågar mig om jag gjort något fint för någon den senaste tiden och jag berättar om min mormors födelsedag. Den för några veckor sedan när hon fyllde 85. Jag berättar om hennes lilla torp där hon inte kunnat komma in på flera år på grund av rullstolen och den trasiga trappan. Torpet som hon förlikat sig med att hon måste få sälja men som hon ändå inte riktigt kan släppa. Om hur hon på vanligt vis ”inte önskade sig någonting alls” i present, vilket vi såklart inte accepterade.”
 
roadtrip
Låtarna som gör resan kortare och baksätet mer högljutt! Räcker i 20 mil om du kör motorväg och stannar för en snabb kaffepaus.
 
fynd
”Det börjar lite smygande. Man köper en korsordstidning att ha med på semestern. På omslaget finns en leende Sanna Nielsen och slagkraftiga rubriker om storvinster i form av trisslotter och presentkort på Cervera.”
 
lorentz ipsum
När jag byggde en textgenerator av Lorentz låttexter.
 picnics before dick pics
Min alldeles egna variant på bros before hoes, fries before guys, ovaries before brovaries… Picnics before dick pics. Här tryckt på t-shirt.
 
storm
Ännu lite fler ord att samla på.
 
julia väljer 20 bästa nysläppen
Jag lanserade min spellista med nya favoritlåtar som uppdateras med jämna mellanrum. Förutom just nu då eftersom ingen släpper musik den sista veckan på året…
 
godis
En ordentlig genomgång av alla mina favoriter i godisskålen.
 
Fonus – Säg det. 6 av 10 önskar att de oftare sa "jag älskar dig" till sina nära.
”Flowet kommer aldrig på beställning. Flowet kommer kl. 23.54 efter att jag väntat hela kvällen. Det är först nu jag finner ro att samla tankarna, kan formulera orden, får allting att falla på plats.”
 
fingerscrossed
En lista över lögnerna jag drar oftast.
 
nåd - julia eriksson
Om en svår kursuppgift som jag ändå blev ganska nöjd med.
Kanske min favoritoutfit från året som gått.
 
central park
En härlig söndag på semester i New York.
 
new york
Och en fin tisdag också!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Hej!
    Fortsätt! Och tack! Den mest inspirerande bloggen och en så himla bra blandning av ämnen. Älskar sin stil! Har hängt med här sedan 2009 och ser alltid fram emot ett nytt inlägg.

    Gott nytt år, jag hoppas 2018 vill dig väl!

  2. tack för allt du delat med dig av! ser så mycket fram emot att följa med i ditt 2018 också. känner på mig att det blir ett riktigt pang-år!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *