Hej 2018

nyårsafton
 
Hej 2018, fint att se dig. Jag ligger nedbäddad i min säng fastän klockan bara är 22. Kanske är det en tillfällighet eller så är det i år jag börjar med normal dygnsrytm, jag tror dessvärre på alternativ ett. Utanför fönstret skjuter någon kvarglömda nyårsraketer så att smällarna ekar mellan husen. Det är årets första dag och jag är årets första jag även om mycket är precis samma som igår.
 
2017 känns skönt att lägga bakom sig. Det har varit ett mellanår, vilket på många sätt kan vara fint. Jag har mått ganska bra och haft ganska kul, men samtidigt vill jag ju något mer. Jag är för rastlös för att lunka på, för att bara trivas, för att vara lite bekväm. Det här nya året vill jag ska bli något mer. En större utmaning, ett snabbare tempo, ett högre rus. Mer av allt helt enkelt. Så tror och hoppas jag att det kommer bli.
 
Förutom det har jag satt upp några enklare mål att hålla mig till. Inga ångestfyllda löften eller svåra krav, men mer saker som jag vill fokusera på att göra i mitt liv, som jag tror kommer hjälpa mig att må bra. Generellt så hoppas jag att 2018 blir Kulturens år, för det om något får mig att bli inspirerad. Så jag vill ha mer museum, konserter och föreställningar. Fortsätta med mitt skrivande och mer läsning därtill. Och mer analys och reflektion över sådant jag gillar: mode, musik, konst och gamla föremål. Det tror jag kommer göra mig gott. Hur vill ni att 2018 ska bli?
 

Mina nyårsmål

✴︎ Läsa mer poesi
✴︎ Gå klart skrivkursen jag går nu
✴︎ Göra minst en kulturell sak per månad (besöka ett museum, se en teater, gå på konsert osv)
✴︎ Fortsätta äta mestadels vegetariskt och minska min köttkonsumtion i en, för mig, rimlig takt
✴︎ Höras mer med mina syskon och min familj, även på vardaglig basis
✴︎ Lägga undan en liten summa varje månad för att kunna köpa ett eller flera konstverk
✴︎ Sluta uppdatera sidor när ”internet tar slut” och istället lämna datorn och göra något annat
✴︎ Fortsätta att experimentera med kläder och min stil och bära saker som känns roliga
✴︎ Bli bättre på att svara/skriva till folk och faktiskt göra det varje gång jag tänker det
✴︎ Hitta en fin matta till mitt sovrum (helst på auktion)
✴︎ Skriva mer och kanske starta ett Instagramkonto eller liknande för mina små anteckningar

Delta i diskussionen

8 kommentarer

 1. Vill gärna tipsa om lite av min favoritpoesi som jag verkligen tycker att du ska läsa:
  Inger Christensson "Alfabet" – världens bästa!
  Daniel Mårs "Simonillusioner"
  Jenny Wrangborg – allt hon skrivit.
  Asta Olivia Nordenhof "Det enkla och det ensamma"
  Adrian Perera "White monkey"
  Olivia Bergdahl (tipsar också om hennes roman "efter ekot" som är min all time favoritbok)

  Sen Karin Boye, Märta Tikkanen, Edith Södergran etc såklart

  Tack för detta året, gillar din blogg väldigt mycket!

 2. Vilket härligt inlägg! Jag ser fram emot att följa dig under 2018. Är som många andra här väldigt peppad på få följa ett instagramkonto med dina anteckningar! Plus, skulle gärna höra dig berätta mer om skrivarkursen du går när den är slut.

 3. HALLÅ klart du ska starta ett instakonto för dina texter/anteckningar!!!! Så himla fint ju att samla allt på samma ställe och låta folk få KÄNNA (för det är precis det man gör när man läser dina fina texter) Stor kramis!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *