Skrivkurser, strumpbyxor och New York

Jag har fått in lite frågor i kommentarsfältet som jag tänkte svara på. Oftast brukar jag svara direkt där, men nu är det flera som undrat samma sak, så därför kör vi öppna svar. Dessutom har jag två frågor till er som jag önskar att ni kan svara på! Har ni bara svar på den ena av dem så räcker det såklart, men jag blir jätteglad för er hjälp. Tack!
 
EGLE ZVIRBLYTE
 

Svar till er

 
☞ Vad är det för kurs du läser?
Just nu läser jag en kurs i Kreativt skrivande (A). Det är en distanskurs på halvtid som jag läser via Mittuniversitet. Eftersom det är en vanlig högskolekurs så sökte jag den i våras på samma vis som man söker andra utbildningar och kurser. I början var jag lite osäker på om det skulle bli för mycket med en halvtidskurs utanför mitt jobb på heltid, men än så länge går det fint! I och med att kursen är på distans kan jag lägga upp pluggandet på egen hand och det mesta gör jag på helgerna och så blir det ett par timmar några kvällar i veckorna också. Det enda som blivit lidande är väl bloggen (förlåt). Utöver det känner jag att det är väldigt utvecklande och det är härligt att känna att man lär sig något konkret till skillnad från all arbetslivserfarenhet som är svår att sätta fingret på.
 
☞ Kan inte du göra en auktionsguide?
Jo, absolut! Jag är ju verkligen inget proffs men har lyckats göra en del små fynd på olika auktioner, så jag delar gärna med mig av mina bästa fyndtips. Ska sätta ihop en guide åt er inom kort!
 
EGLE ZVIRBLYTE
 

Frågor till er

 
☞ Vem gör de bästa strumpbyxorna?
Jag vill ha ett par svarta heltäckande, som tål ett gäng tvättar och inte går sönder i tå eller häl efter ett par användningar. Här om veckan köpte jag ett par från hyllade Swedish Stockings för nästan 200 kr och de höll bara ett par gånger innan det var hål på fler ställen. Hjälp mig hitta de absolut bästa, tack!
 
☞ Vilket är ditt bästa New York-tips?
Jag åker dit om knappt två veckor och nu vill jag göra min upplevelse så bra som möjligt. Så om ni ska säga en eller ett par saker som jag bara måste göra, gärna baserat på hur ni känner mig utifrån bloggen, vad blir det då? Obs att det kan vara allt från restauranger, caféer och museum till parker, barer eller butiker.
 
Tack & kram!
 
Illustrationer av Egle Zvirblyte.

Delta i diskussionen

24 kommentarer

 1. Jag bodde i New York i 2,5 månader i våras. Jag skulle säga att du MÅSTE åka till Bushwick i Brooklyn (bodde där så är partisk hehe). Väl där måste du äta pizza på Roberta’s (testa att be om extra ost samt pesto fast oftast får du det inte för de är så pizzasnobbiga men EN GÅNG fick jag pesto på och det vad HIMMELRIKET).

  Där finns också mkt bra vintagebutiker som Friends, L train vintage (finns flera), Beacon’s closet och en annan jättestor jag inte minns namnet på.

  Åk till Jefferson street och ta en drink på Three Diamond Doors (cava på fat) eller dansa på house of Yes eller ta en öl och pommes på Sea Wolf. The Johnsons har godaste burgarna.

  Jag var inne på Manhattan bara ett par gånger i veckan för det är i Bushwick allt händer.

  Är du där en söndag måste du gå till Brooklyn flea nere vid Manhattan bridge/DUMBO och sen promenera ner mot Brooklyn bridge och gå över den mor Manhattan.

 2. Hallå där! Har bott i New York i drygt ett år nu efter lite fram och tillbaka i stan, och jag kan bara hålla med om lovorden för Bushwick. Bra brunch finns på massor av ställen; bland annat Montana’s Trail House och Sea Wolf. En kvart bort på ett par fötter finns Roberta’s som nog har stans bästa pizza (jag föredrar deras "famous original") och sen får du ju inte missa Syndicateds bio och restaurang. Passa på att se en film om det regnar! Ett sista tips som jag alltid kastar ur mig för att det är så fint är Brooklyn Farmacy & Soda Fountain i Carroll Gardens som är ett gammalt apotek omgjort till glass-café med goda mackor och fantastisk inredning. Läs hela min guide här för en extra bunt tips; http://hannas-horna.blogspot.com/2017/09/guide-till-new-york.html

 3. Bästa heltäckande svarta strumpbyxorna kommer från Wera (Åhlèns)! Tycker de håller ovanligt bra faktiskt och är så himla skönt glidigt material, och sitter bra på benen!

  NY-tips:
  Mat: Buddakan, Mission Cantina, Serendipity 3 (gaaaaaalna glassar! ett måste), The meatball shop
  Shopping: Ricky’s NYC (skönhet), Uniqlo såklart…
  Och gå på musikal såklart!

 4. När jag var i new york för några år sen var vi på ett litet, vegetariskt ställe som hette Quantum Leap. Ligger nära Washington square och var helt underbart mysigt! God mat också. 🙂

 5. går mest i sjukhuskläder så är dålig på strumpbyxtips och har aldrig varit i new York, så passar på de frågorna. Men tackar istället för svaret om skrivarkursen, intressant att höra att du får ihop det med vanligt jobb etc. Du får gärna skriva lite mer om upplägget på kursen och vad den täcker om du får lust eller möjlighet någon gang (blogginläggstips…). hejar på ditt kreativa skrivande /mvh någon som gillar ditt skrivande mycket…

 6. Lindex för strumpbyxor!! Helt klart.

  Och NYC-tips: håller med om Roberta’s för pizza!! Annars: Please Don’t Tell (”hemlig” bar som man kommer till genom en telefonkiosk i en liten hot dog-restaurang, sjukt lång väntetid ibland dock), Speedy Romeo’s (också god pizza på Lower East Side), Nitecap (mörk liten cocktailbar, också på LES), The Butcher’s Daughter (vegobrunch/lunch typ), Sel Rrose (ostron + prosecco on tap), Russ and Daughters (judisk brunch). Gick till alla de här ställena sist jag var i NYC (i maj) och gillade massor!

  Sist var jag sugen på att gå till fler ”gömda barer”, men det var lite tråkigt pga helt själv, haha. Men tips är att googla (eller leta på foursquare) på ’speakeasy’ bara, finns en hel del spännande ställen verkar det som!

 7. Och just det, om det är dåligt väder: kanske Nitehawk Cinema i Williamsburg? Kolla på film samtidigt som du beställer in mat osv. Okej, numera kan man ju göra det här även på Mall of Scandinavia, MEN ÄNDÅ :)))

 8. Calvin kleins strumpbyxa i 80 den har jag använt i flera år nu. Har strumpbyxor varje dag och det är den enda sorten som håller sjukt länge, ca 2 månader och tappar aldrig kvaliten!

 9. Mina favoritstrumpbyxor kommer från Gekås. Sitter uppe, bekväma och håller hur länge som helst. Och två par kostar bara 60 spänn. Perfekt!

  Jag var i New York i somras och älskade stan! Kan tipsa om Jack’s Wife Freda för brunch. Hipstrigt men gott!

  Vill du gå på diner är Big Daddy’s kul. Väldigt färgglad inredning, stora och goda milkshakes och god mat (åt en mac’n’cheese-grilled cheese som var himmelsk!)

  Shroom Burger’n på Shake Shack är den godaste vego-burgaren jag ätit (friterad och ostfylld portabello-svamp, mmmm).

  Tacombi hade väldigt god mexikansk mat och Luke’s Lobster hade fantastiska lobster rolls.

  Dylan’s Candy Bar är en stoooor godisbutik (3 våningar) med så himla mycket olika och knasiga godissorter.

  På Strand kan man köpa billiga begagnade böcker (för mig som nästan bara läser amerikanska böcker var det himmelriket!).

  Såg Book of Mormom på Broadway, sjukt rolig musikal som jag kan rekommendera till alla.

 10. Nejmen strumpbyxorna från Falke är verkligen bäst! Har haft mina i 1,5 år, tvättat dem regelbundet och de är som nya. Älskar! Kostar ca. 300 på Åhlens 🙂

 11. New York har jag aldrig varit i, men strumpbyxor har jag använt nästan varje dag i snart 10 års tid.

  De strumpbyxor jag tycker håller bäst kommer från Lindex och Åhléns. Åhléns har lite tjockare svarta strumpbyxor i typ 80-120 denier, som jag tycker håller kanon. Ett sidotips är att kolla på Åhléns egna märke Wera Stockholm, deras strumpbyxor har hållit grymt bra för mig. Vet dock inte om de finns i svart.

  För att öka livslängden brukar jag vara noga med kortklippta tånaglar, tvätta dem i tvättpåse och att sträcka ut/töja strumpbyxorna innan jag klär dem på mig. Hoppas du hittar några bra!

 12. Strumpbyxor tendrar att gå sönder lättare när dom är utsträckta,så jag köper alltid lite större = går nästan aldrig sönder. Håller minst 8-10 utekvällar. Köper 80 den från Asos, har du vägen förbi Primark är deras egna de allra bästa. De jag har haft längst därifrån har hållit i tre år och still going strong!

 13. Hej Julle.
  De bästa strumpbyxorna är från Calvin Klein. Dyra men det känns lyxiga att ha på sig vilket strumpbyxor behöver vara! Jag har haft mina i 3 år och efter första paret köpte jag två par till för att de är så bra. Kul att du ska till New York! PUSSS

 14. Enig i kommentaren ovan om att köpa för stora strumpbyxor. Köper minst 2 nr för stora. Åhléns egna 40 den med comfort waist samt Weras (lite dyrare, lite tjockare tror de är 60 den) är mina bästa tips!

 15. Hej! På tal om något helt annat 🙂 det hade varit underbart med fler outfitinlägg från dig pga ÄLSKAR dina kläder och ihopsättningar. Så ba en önskning om du har tid och lust! Ha en fin onsdag!

 16. Wow vad många tips på strumpbyxor redan men måste bara slänga in de jag upptäckte på en New York resa. DKNY strumpbyxor som jag haft i 2 år – inga hål och sitter uppe. Är mycket billigare i NYC så tips är att köpa på Century 21 😉 Snygg blogg förresten! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *