Små saker i lera

lera
 
Här om veckan fick jag ett infall och gick till butiken Material på Folkungagatan och köpte ett kilo lufttorkande lera. Jag hade nämligen fått för mig att jag ville lära mig skapa i keramik, men alla kurser var fullbokade sedan länge, så då fick alternativet bli detta. Ändå rimligt att testa lite smått hemma vid köksbordet innan man signar upp sig på flera veckors kurs.
 
lera
 
Jag bestämde mig från början att ha exakt noll förväntningar och krav på mitt skapande. Bara se det som några timmar av fri kreativitet där resultatet inte är det viktiga. Och ja, vissa lerklumpar blev visst bara en hög med skärvor, andra formades till en liten skål och så blev det nån slags hund också tror jag.
 
lera
 
Nästa steg är att köpa lite färg och glasyr för att testa loss med det. Efter det kanske jag ger mig på något lite större, även om flingsaltskålar och olivfat är oerhört trevligt att ha. Den där riktiga keramikkursen känns ganska avlägsen, men jag tänker att jag leker mig fram med detta tills jag tröttnar i alla fall. Fortsättning följer (kanske)!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *