Musik för helgen vecka 36

yes
 
Lagom till varje veckoslut brukar det dyka upp ny musik att konsumera. De flesta artister släpper nämligen sina singlar och album på fredagar och jag väljer att se det som en liten helgpresent. Nu tänkte jag tipsa om några nyheter jag gillar och ett par guldkorn som ni kanske missat.
 

Tre peppande låtar att dansa till

 
Förra lördagen såg jag Tove Lo på Popaganda och då premiärspelade hon sin nya singel Disco TitsRedan där och då kände jag att jag skulle gilla den och nu när jag lyssnar på den igen känns det som en given dansgolvshit i höst. Jag älskar det lite mystiska soundet, pratdelen och att den samtidigt är extremt funkig. Alla rätt i min bok.
 
Senare under samma Popaganda-dag såg jag OLSSON uppträda på efterfesten. Han var tidigare med i Fibes, Oh Fibes!, men släpper nu musik under eget namn. Konserten i sig var en extremt peppig upplevelse och den allra bästa låten var och är: No Sugar. Den är som en blandning av Rolling Stones Gimme Shelter men med svängiga gospelkörer och ett mer modernt sound. Jag är säker på att Mick Jagger kommer bli avundsjuk när han hör den.
 
Det sista tipset i danskategorin är absolut ingen nyhet utan en låt från ABBAs Voulez-Vous-album som släpptes 1979. Jag har nämligen insett att det finns extremt många ABBA-låtar som jag missat eftersom jag under hela min uppväxt bara matats med givna klassiker som Mamma Mia och Super Trouper. Men efter en liten djupgrävning i arkiven fastnade jag för If It Wasn’t For The Nights och dess perfekt glättiga discosound. En utmärkt förfestlåt att dansa omkring till hemma (och ja, hårborste som mick är helt okej till denna).
 

Två album att äta middag till

 
När festen är över och man längtar efter lugn musik att snooza, äta middag eller fixa hemma till så är det en enorm tur att The National släppt sitt nya album Sleep Well Beast. Deras förra skiva tycker jag var lite sådär, men den här känns mer väl sammansatt och finstämd. Om jag känner mig själv rätt kommer det här antagligen bli ett av mina främsta soundtracks i höst.
 
Även en av mina absoluta favoritsångerskor har släppt ett album, nämligen Susanne Sundfør. Hennes röst är verkligen helt otrolig och hon slutar aldrig hänföra mig. Den här skivan har fått den geniala titelnt Music For People In Trouble och även om jag bara lyssnat igenom den ett par gånger gillar jag den massor. Hennes musik är lite mer konstnärlig än exempelvis The Nationals och det känns som att hela albumet är en historia som hon berättar.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. ååååh Susanne Sundfør, när hon är som bäst är hon som ett eget litet universum. skrivit så himla mycket till hennes musik.
    tack för fredagspresenterna!

  2. Julia! Jag har älskat dina musikinlägg sen jag började läsa här inne (runt 2009 med andra ord), och nu har jag en fråga. Jag letar mig blå efter ett album jag är rätt säker på att du tipsade om. Jag gissar runt 2010-2012. Det var en abstrakt cirkel eller triangel på framsidan av albumet, och musiken var instrumental. Låtarna följde efter varandra och hängde ihop, och allt var inspirerat av naturen om jag inte minns fel. Har letat igenom hela din musikkategori nu, och alla egna spellistor från den tiden, och jag hittar. inte. det. Jag skulle så gärna vilja lyssna på det igen, för jag minns att jag gillade det så mycket. Om du skulle hinna/orka kanske du skulle kunna leta reda på det? Eller du kanske vet precis vilket jag menar på rak arm? Din blogg är en sån favorit i bloggvärlden. Kram!

    1. Vad roligt att du gillar mina musikinlägg! Nu ska vi se om vi kan hitta rätt album… Min spontana tanke är "The Earth Is Not A Cold Dead Place" med Explosions In The Sky. Jag vet att jag har tipsat om det och det är instrumentalt och låtarna hänger ihop. Dock stämmer det inte riktigt med den framsida som du beskriver, men det kanske kan vara rätt ändå? Om det inte är det så skulle jag gissa att det är något med Brian Eno, antagligen hans "Music For Airports". Håller tummarna för att någon av dessa är rätt så att du hittar vad du letar efter. Stor kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *