Fynd i samma färgskala

fynd
En sak som inte stod på min helglista men som jag gjorde ändå var att gå på fyndjakt i en second hand-butik. Jag åkte till Möjligheternas hus i Skarpnäck och ägnade en knapp timme åt att gräva fram deras bästa grejer. Jag bodde typ 300 meter från den butiken en gång i tiden och tycker fortfarande att den är en av de bästa när det kommer till att göra bra fynd. Det mesta är i bra skick och det är inga överpriser heller. Allt på bilden fick jag för totalt 100 kronor och som av en slump råkade alla mina köp gå i samma färgskala. Det var verkligen ingen medveten strategi men jag är tydligen insnöad på dova nyanser i grönt och blått samt keramik och glas…
 
tallrikar
De här udda tallrikarna men i samma stil tänker jag är perfekta till frukostmackor. En avokadotoast kanske?
 
fat
Det här fatet vill jag servera matig halloumisallad på. Eller hemlagad pyttipanna.
 
ljusstakarTvå likadana stjärnformade ljusstakar (de med nya värmeljus i) fick komplettera min sakta växande samling på vardagsrumsbordet.
 
grönt
Först kunde jag inte avgöra om den lilla vasen till höger var förskräckligt ful eller ganska fin, men den hade något och kostade 5 kronor så jag la ner den i korgen ändå. Sedan hittade jag den lilla burken till vänster och ljusstaken längst bak och insåg att tillsammans utgör de ju en fin liten trio.
 
böckerTill sist toppade jag min korg med två böcker. En om nordisk konst och så en klassiker av Hjalmar Söderberg som jag läst tidigare men inte haft i min bokhylla.
 
bokKonstboken kanske får en del av sina sidor urrivna och placerade på väggen… Vem vet? Den som lever får se!
 

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Väldigt, väldigt fint! Gillar så andra hand så mycket pga detta, att saker som är ingenting blir någonting ihop med något annat ingenting. + snällt för både plånboken och miljön!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *