En pall i dimblå sammet

Hej från sjuksängen! Jag som är sjuk kanske 1-2 gånger per år (oftast en gång på hösten och en på våren, max!) ligger nedbäddad och snorar igen, trots att det bara var några veckor sedan sist. Det är något riktigt lurigt som går på mitt jobb för jag är inte den enda som drabbats och febersymptomen går full circle of life i bästa Elton John-anda mellan oss alla. Nåväl, jag känner att jag är på bättringsvägen i alla fall och det är ju härligt. Innan jag däckade hann jag dock lägga vantarna (vad är det ens för uttryck?) på något fint som jag tänkte visa för er nu.
 
pall
När jag var liten älskade jag Ikea. Alltså, verkligen älskade! Jag hade nedräkning dagarna innan årets katalog skulle landa i brevlådan, jag kunde typ alla produktnamn och kände till alla Ikeas huvuddesigners. Ett år tog jag till och med Ikea-katalogen som lektyr när vi skulle åka på klassresa. Ni fattar… Jag gillar fortfarande Ikea och har många saker därifrån, det ska jag medge. Men med tiden har jag snöat in mer och mer på udda föremål med någon slags historia och sakta men säkert försöker jag väva in dessa i mitt hem för att göra det lite mer personligt och lite mindre Ikea-katalogigt.
 
pallDet finns inte riktigt någon röd tråd för vilka saker jag plockar in, det jag strävar efter främst är att de ska väcka någon form av känsla. Kanske att de bär på oändliga historier eller att de är sådär fulsnygga att man ryggar tillbaka lite.
 
pall
Så var det när jag fick syn på den här pallen på en auktion. Jag kände direkt att jag ville ha den. Dels för att den är i en av mina favoritfärger – en ganska svårdefinierad nyans som jag kallar dimblå. Dessutom är den i mjukt sammetstyg och daterad till 1940-tal. Tänk så många som måste ha suttit på den då. Och ja, den är lite sliten och fläckig men inte så det stör direkt, mer så det syns att den har hängt med ett tag.
 
pallHar någon ett supertips på hur man rengör sammet på ett skonsamt vis så hojta gärna till. Annars får den vara så här, det är okej att vara lite fläckig när man är 70 år.
 
pallPallen har redan fått flytta mellan hallen, sovrummet och vardagsrummet. Den passar ju fint lite överallt insåg jag, men jag tror den får landa i mitt sovrum till sist för där behövs det fler sittmöbler. I värsta fall får jag börja spana på fler pallkompisar att komplettera med. Jag har ändå en känsla av att fler fynd väntar därute…
 

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. Först och främst så himla sött med IKEA-katalogen som lektyr så, haha <3 Men pallen alltså, wow så fin! Det är anledningen till att jag älskar att shoppa andra hand på det sättet, så himla fina grejer från de bästa åren.

  2. Så himla fin och vill krama om den!

    Borsta / gnugga försiktigt med en "mockaborste" om det är fläckar som är lite "över" tyget.

  3. Superfin pall! Kanske konstigt förslag på ämne att skriva om men är nyfiken på hur du tänker kring att dejta. Hur fan gör man? Är själv i en period då jag å ena sidan inte vill annat än träffa någon som är bra och vettig samtidigt som jag lite gett upp och bara vill gömma mig under ett täcke. :)))

  4. Ett tips jag lärde mig på ridskolan var att ånga sin ridhjälm av sammet över kokande vatten. Tänker att det kanske funkar på all sorts sammet? Koka vatten i en stor kastrull och snurra pallen över kanske. Lycka till, haha!

  5. Så himla fin pall! Har precis som du varit galen i IKEA (pga bäst), och har börjat sakta men säkert gå över till att ta in färre saker därifrån och fler från andra källor, då framförallt 2-hand. Vet tyvärr inte alls hur en rengör sammet, men älskar också färgen och tänker från och med nu också kalla den dimblå!

  6. Så himla fin pall! Har precis som du varit galen i IKEA (pga bäst), och har börjat sakta men säkert gå över till att ta in färre saker därifrån och fler från andra källor, då framförallt 2-hand. Vet tyvärr inte alls hur en rengör sammet, men älskar också färgen och tänker från och med nu också kalla den dimblå!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *