Saker jag stör mig på

Det har blivit dags för det första inlägget bland era önskerubriker! Jag tänker att vi går ut stabilt med ett av de mest önskade, nämligen: En lista över saker jag stör mig på som man inte borde störa sig på för man är en osympatisk och oskön person då. Jag blev faktiskt lite förvånad över att så många röstade på denna för jag tänker att den här bloggen främst är ett positivt ställe och den mer osympatiska sidan kanske är något jag borde lägga åt sidan. Men tydligen gillar ni när jag är lite småirriterad… Vad säger det om mig? Eller om er?! Haha nåväl, låt oss börja, och kom ihåg att ta min lista med en viss nypa salt.
 
Jag hade det här citatet sparat på Pinterest men kan inte hitta originalkällan tyvärr, säg till om ni vet!
 

Saker jag stör mig på 

 
· Folk som spelar innebandy, främst alla medelålders män som bär runt på sina bandyklubbor på tunnelbanan.
 
· Folk som är generellt lite svaga och har självdiagnosticerat sig själva med olika allergier och intoleranser.
  
· Folk som spelar in samtal på röstbrevlådan, särskilt om oviktiga saker. Skicka ett sms istället, ring igen eller vänta på att jag ringer upp. Sluta bara använda röstbrevlådan!
 
· Folk som statusuppdaterar ofta på Facebook. Andra kanaler går bra men det är något som kan vara så… pinsamt med Facebook. Jag vet inte varför men jag kan få typ skamsköljningar av tanken på att jag skulle ha en Facebook-sida för min blogg. Herregud, jag tror det är någon motreaktion på mitt jobb.
 
· Folk som säger vad de tycker helt ofiltrerat och anser att det är okej för ”de är bara ärliga”.
 
· Folk Män som ska göra ”humor” av att typ imitera Beyoncés gravidbilder fast med sin tjocka mage istället. Även män som hånar sina döttrar eller flickvänner genom att härma deras sminkning, poser eller outfits. Världens tröttaste och sämsta humor.
 
· Folk som oombett kommenterar andras mat. ”Oj, vilken stor portion.” ”Här luktar det fisk!”
 
· Folk med ryggsäck av märket Asaklitt (som säljs på Clas Ohlson). De vet ALDRIG hur de ska hantera den på tunnelbanan. Dessutom är den ful.
 
· Folk som klankar ner på kommersiell musik och låtsas om att de inte hört jättekända låtar. ”Vad sa du? Can’t stop this feeling…? Justin Timberlake? Nääe, den har jag aldrig hört. Jag lyssnar inte på sånt.” Kryp ut från din grotta en kvart om dagen i alla fall.
 
· Folk som använder jättemånga hashtags.
 
· Folk som använder hashtags på helt fel sätt. Typ: #menvadsköntmedfredag #nublirdetchips #krypauppisoffan
 
· Folk Män som lever efter ”mycket snack och lite verkstad” och kan prata i två veckor om att åka på semester till Bahamas men inte ens genomföra ett Ikea-besök.
 
· Folk som frågar andra om de är gravida.
 
· Folk som kryddar sina historier jättemycket för att de tror att de ska bli mer intressanta, men som åhörare känner man till slut bara ”men nu ljuger du ju”.
 
· Folk som inte hoppar in på innersta sätet på tunnelbanan utan sitter kvar ytterst så man får ninja-klättra sig in och i rörelsen tvingas ha någons ovan nämnda Asaklitt-ryggsäck i ansiktet.
 
Jag skulle kunna hålla på ett bra tag till om jag fick chansen, men lite god stämning måste vi ju behålla i den här bloggen! Dessutom insåg jag att min rubrik kanske var lite felaktigt formulerad eftersom det var väldigt få konkreta saker jag störde mig på men desto mer folk och dess beteenden… Hehe, sympatisk tjej_90! Har ni några punkter ni vill addera på listan? Feel free att gå loss!

Delta i diskussionen

38 kommentarer

 1. Hahah på den där ryggsäcken, undrar om det är en sthlm-grej för har nog aldrig sett en! Vill lägga till: personer som är otrevliga mot servicepersonal, fyfan för er

 2. Aldrig sett den där ryggsäcken, men kan instämma om ryggsäcksfolk i kollektivtrafiken överhuvudtaget. Ta av den innan du går in och ha den i knät när du sätter dig – och när du sätter dig närmast fönstret, of course.

 3. alltså ja(!) på den om män som härmar bilder, sminkvideos osv. typ: "höhö vad jag är fyndig nu", nej du är bara så himla respektlös?

 4. Åh fattar verkligen. Speciellt folk som fortfarande skriver statusar på Facebook (typ min mamma). Skulle även vilja lägga till folk med jocka Everest-jackor med luvan utochin. Kan de inte ta två sekunder innan de går ut och bara känna efter? Det ser så fult ut.

 5. Hahaha skriver under på allt!!! Och är precis nyinflyttad i Stockholm och stör mig så in i helvete på alla som släpper sig på tunnelbanan fast det är supertrångt?! Herrrrrrregyd vad äckligt det är.

 6. Alltså du har prickat in exakt det jag stör mig på också? Speciellt dethär med folk som diagnosticerar sig med saker för att de mått lite dåligt cirka en gång och folk som pratar skit men är "ärliga". Till den gruppen tillskriver jag dock också folk som "bara skojar juuu" när de inte alls gör det och det är lika klart och tydligt som himlen är idag.

 7. Och irriterande med personer (män) som sitter och bresar nå sjukt på tunnelbanan, man ba hallå ska du ta upp hela vagnen elr? (:

 8. Alltså folk med ryggsäck på kollektitrafik! Får nästan ångest när jag har det själv och ska på ett smidigt sätt försöka att inte slänga in den i någons ansikte! Och självdiagnostiserande människo och dom som klankar ner på kommersiell musik, herregud sluta vara så svåra jämt!

  Det är lite kul med såna här sidor, många känner ju igen sig!

 9. Älskade första punkten, skrattade rakt ut!
  En annan sak jag stör ihjäl mig på är folk (män) som inte gör minsta ansats till att väja undan när man går på en trottoar och är påväg mot varandra och någon måste väja för att vi inte ska krocka. Vad är grejen liksom, varför inte bara gemensamt väja undan? Det syns liksom på de att de bestämt sig för att inte vika av en millimeter. Brukar numera bara stanna och stå still så får de väja och gå runt mig. Barnsligt? ja. Obs, väjer alltid såklart för gamla, folk med barnvagnar och typ alla tjejer för de är mkt bättre på att väja.

 10. Haha, jag älskar den här listan och håller med om typ allt! Människor som inte håller till höger när en möts, särskilt om det är trångt och mycket folk, skulle jag vilja lägga till. Då muttrar jag argt inombords.

 11. stör mig också såå mycket på bortskämda människor, typ folk i 18-20-årsålden som bara casually nämner att alla i deras familj har varsin bil, de har ett hus i Frankrike och blablabla, som att de inte ens insett hur bortskämda de är! Hehe, blir upprörd bara när jag tänker på det.

 12. Agree!! Och inte att förringa, gubbar som ställer sig mitt på trottoaren när man ska cykla förbi dem och börjar hytta med nävarna och skrika efter en! För någon vecka sen petade en gubbe nästan in en gångstav i mitt hjul 🙂

 13. Hahhaha, jag ÄLSKAR det här inlägget!! Speciellt punkten "Folk som säger vad de tycker helt ofiltrerat och anser att det är okej för "de är bara ärliga"". Faktum är att jag satt och skrev ett argt blogginlägg om just precis det igår, som tur är sparade jag det bara som utkast efter att jag tänkt att jag nog borde läsa igenom en gång när jag lugnat ner mig lite… hahhaa alltså 🙁 Men det här passar nog rätt bra: bara för att du (lagligt med yttrande- och åsiktsfriheten i ryggen) FÅR säga din åsikt betyder det inte att du TVUNGET behöver göra det hela jäkla tiden och om precis allt. Iiiiiingen bryr sig.

 14. Haha håller med på ALLT! En liten grej jag stör mig orimligt mycket på (och därmed ser ÖVERALLT) är folk som inte har sprättat bort stödstygnen till springer bak på sina kappor/rockar/jackor. Ett enkelt klipp med sax away, tror de att det ska vara två stora stygn där? Som ett hål eller? NEJ DET ÄR ETT SPRUND

 15. Så bra lista! Mitt största störningsmoment är folk som går låångsamt ("strosar"), särskilt i bredd på smala trottoarer där man inte kan gå om. Blir så stressigt för en hetspromenerare som jag.

 16. alltså åh, blir sugen på att ranta av det här inlägget, så:
  – folk som tror att ALLA bryr sig om deras relation och lägger upp FÖR MÅNGA bilder där de tillsammans lovprisar varandras existens.(jag är singel, ja)
  – folk som står precis framför dörrarna på perrongen ! ställ dig åt sidan och släpp fram andra, TACK.
  – folk som trycker sig före föräldrar med barnvagn.
  – (och det här vet jag är irrationell men…) folk som inte lägger ut avskiljaren vid kassan. stör mig som fan på det, haha.

 17. Skön att folk har sina intoleranta sidor!! Hade för 7 år sedan precis blivit kvitt bulimi och hade en stor fluffig sallad med mig till jobbet. Chefen säger "oj vad mycket mat" varpå min tant till kollega svara "äh, de där är ju mest vatten" och ger honom ett ont öga. Har förträngt resten. But still, såg jag honom idag skulle jag läxa upp honom…

 18. Haha underbart! Älskar att använda hashtags fel :p Haha, nej ska inte irritera dig mer. Alltså särskrivning eller folk som skriver "dem" där det borde stå "de" och inte bara kan använda "dom" istället. Åh skämskudde och frustration deluxe på det!

 19. *Jag stör mig på mammor i parken som sitter och fånstirrar ner i sin mobil.

  *Jag stör mig på människor som tar självporträtt och sedan läggs skiten ut på Facebook.

  *Jag stör mig på människor som fotograferar maten på sin tallrik.

  *Jag stör mig på människor som går upp en tonart när de hälsar på varandra.

  Nu får jag sluta skriva för jag stör mig snart på mig själv.

 20. Telefonförsäljare. De ringer alltid olägligt och försöker sälja skit som man definitivt inte vill ha. Typ "klockan är halv nio och du väckte mig precis eftersom jag somnat när jag nattade mina barn och jag är rätt jäkla osugen på att prata elavtal/pension/försäkringar/whatever med dig just nu. Hejdå"

 21. Folk som inte kan skilja på "hans/hennes" och "sin". Som i "Viktor gillade inte hans mammas köttbullar". VEMS jävla köttbullar?!! Sin mammas eller någon annans mammas? Okej, ska bara andas lite. I övrigt låter det som alla borde sluta åka kollektivt. 🙂 Här ute på landet måste man köra bil och då slipper man såväl Asaklitt som folk som pruttar, står ivägen och sätter sig på det yttre sätet. Jag stör mig så till den grad på andra som jag måste dela transportmedel med att vi bara kan konstatera att det är tur att jag inte bor i Stockholm, så jag förstår er! Jo, en viktig sak till på listan. Folk som stör sig på att nån till exempel kommenterar deras mat, men bara ler och håller tyst när de egentligen tar illa upp. Tack för att jag fick avreagera mig lite här nu! 🙂

 22. Bor i Göteborg. Häromveckan var spårvagnen full med folk och en kille satt på det innersta sätet med benet snett framför det yttersta sätet. Jag bad honom maka på sig men då meddelade han att han hade en liten hund under sätet. Ok, så den behöver en egen plats. Orkade bara inte säga något mer, blev bara matt.

 23. Hahahahaha
  Stör mig på folk som hela tiden berättar att de äter såååååå hälsosamt, ekologiskt, obesprutat, glutenfritt och fritt från allt gott!! kroppen mår sååååå bra!! Sedan är dom sjuka stup i kvarten!! Influensa, hosta, feber, lunginflammation. Name it!
  Nej tryck i lite skit i kroppen så rensar det!!!

 24. Jag stör mej på att man skriver listor om än det ena, än det andra, men jag kunde förstås inte låta bli att läsa denna….och skrattade gott 😉

 25. Ärligt talat, en måste inte vara positiv hela tiden och sprida trevlig inspiration. Ibland är det gött att se verkligheten, ja jag stör mig som f-n på det här osv. Jag har problem med detta mm. Älskar inlägget här ovan och ärligheten i det hela. Livet är inte alltid rosaskimrande. Apropå åka kollektivt, jag irriterar väldigt över personer som måste höras hela tiden. Pratar för högt i mobilen om absolut inget viktigt, hostar, snorar eller har andra tics för sig. Blir vansinnig! Om jag då väljer att köra bil blir jag istället stressad över folk som kör sakta. Håller 5-10 km under hastighetsbegränsningen bara för att vara säker liksom. Där går jag igång!

 26. Håller så med om folk som kommenterar andras mat! Jag äter väl så lite/mycket jag själv vill!

  Vill lägga till : Folk (kollegor) som ska skryta om gamla "meriter" typ att de bott utomlands som high school student/au pair för 10 år sedan eller varit med i landslaget eller nåt annat "häftigt" och minst en gång i veckan inleder ett samtal med "när jag bodde i USA…/när jag var med i landslaget…".
  Tänker bara OK, det räcker. ALLA på det här företaget har fattat att du har varit med om häftiga saker, berätta om vad du gjorde i helgen istället?!.

 27. Folk som stannar precis när de gått av rulltrappan.
  Folk som tränger sig på bussen innan alla gått av.
  Folk som inte ställer undan efter sig när de fikat på café även om det är jättemycket gäster och helt uppenbart att personalen är stressad. Om de dessutom klagar över att det står mycket porslin på borden blir jag arg.
  Som någon annan skrev, personer som är otrevliga mot servicepersonal!!!! Idioter!

 28. Jag stör mig på feminister som inte accepterar att alla inte vill kalla sig själva för just feminister.
  Att nästan tjejer låtsas som att alla aspekter av feminism är helt underbara och det finns inga som helst fel med feminism.
  När man kan se KLART och TYDLIGT att det finns negativa saker med feminism.
  Så fort man säger något emot feminismen så blir man stämplad som allt möjligt!
  Samtidigt som tjejer kan bete sig hur illa som helst mot alla killar.

  Kort sagt. Jag stör mig på feminister som inte kan tänka själva.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *