Saker som glimmar, doftar & gör mig glad

Nu blir det ett inlägg på tema konsumtion här. Jag kände först att kan jag verkligen göra ett inlägg där jag bara visar upp mer eller mindre onödiga saker jag köpt på sistone? Men så insåg jag att jag själv tycker om att läsa sådana inlägg i andras bloggar och det betyder inte att jag springer och köper en massa prylar bara för det. Dessutom orkar jag faktiskt inte vara en till tjej i tjugoårsåldern som tar på sig hela skulden för jordens miljökris och eventuella undergång. Fine, jättebra att vi tar vårt ansvar i den mån vi kan, men det finns så många som inte gör ett piss. Som flyger inrikesflyg tre gånger i veckan, äter kött till alla måltider, kör en superstor SUV i innerstan osv osv. Och ja, för det tredje så jobbar jag ju med reklam vilket i sig kan vara både konsumtionshetsande och omoraliskt. Jag har ju exempelvis lagt mängder av timmar på att få folk att köpa ovan nämnda SUV eller ytterligare ett par träningsskor, så DET om något borde jag ju skämmas för. Fast just nu orkar jag inte det och nu handlar ju det här inlägget om något helt annat än det skulle, nämligen saker som är fint och kul: smycken, parfym, smink och sånt. Över till det (och vill ni fortsätta diskussionen om konsumtion, reklam, ansvar osv så får ni hemskt gärna använda kommentarsfältet nedan, det är ju trots allt ett ämne som tycks engagera mig).
 
Arabesue WoodJag läste en kommentar någonstans som lyfte att om man bär en ny eller speciell parfym när man är på resa så kommer man bygga doftminnen utifrån den och därmed minnas sin resa bättre när man kommer hem och luktar på parfymen igen. Kanske lite flummigt men också en ganska fin tanke tycker jag. Samtidigt ville jag ha en mindre parfymflaska med i min neccessär nu när jag reser iväg, så då tänker jag att jag lika gärna kan testa om det funkar. Mitt val föll på en eau de toilette från & Other Stories i doften Arabesque Wood. Jag har en handtvål i samma serie och får ofta komplimanger från mina gäster när de använt den, så det känns som ett bra val. Det jag gillar mest är att den är ganska jordig och murrig i sin doft vilket blir en kul kontrast till mina andra parfymer som oftast luktar ros.
 
Smink
Sedan var jag tvungen att fylla på min sminkväska lite också. Vad är grejen med att allt tycks ta slut samtidigt förresten? Det slår aldrig fel… Nu tänkte jag i alla fall testa en ny concealer från & Other Stories som jag hoppas är bra. Den får göra sällskap med en ljusbrun ögonbrynspenna från Sephora och deras CC Crème som jag haft tidigare och gillar pga bra glow, lagom täckande och SPF 30.
 
Moln
Jag fick en sådan plötslig insikt i att många av mina jämnåriga kompisar håller på och utvecklar någon slags vuxenstil och typ köper kvalitativa Rodebjer-plagg medan jag lyckas komma hem med en silverfärgad, molnformad liten väska från Monki. Men den gjorde mig glad och jag känner mig ändå inte helt hundra i den där stilrena looken. Jag tänker att den dessutom passar jättebra i handbagaget för att hålla koll på pass, pengar och biljetter. Sedan fick jag några små guldfärgade molnbokmärken på köpet, så då är det ju givet att de också får följa med på flyget.
 
ÖrhängenOch så lite mer glitter på slutet: ett par jättestora örhängen och ett par jättesmå. Jag tog ett till hål i höger öra i slutet av sommaren och det har läkt klart nu, så där tänkte jag sätta en av de små plupparna. De stora ska jag använda någon gång när jag känner mig extra partypepp. Det tunna guldarmbandet är en ersättare för ett liknande som jag tappade bort under min roadtrip i somras och som jag saknat sedan dess. Klart slut på konsumtion för idag, tack och hej!
 

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Jeg kjøpte en annen parfyme fra &Other Stories, Fig Fiction, da jeg bodde i Tyskland i sommer, og nå lukter den München og minner hver gang jeg tar den på. Så fint <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *