Tre matbloggar att läsa

Jag lägger ju ganska mycket tid på bloggar, inte bara på att driva denna utan även på att läsa andras. En av mina favoritkategorier på sistone är matbloggar. Det finns något så rogivande i att läsa recept och reflektioner kring mat tycker jag, dessutom är det utmärkt för inspiration. Här är tre av mina favoriter just nu:
 
bodegan
Senast in på min blogglista är Bodegan som skrivs av Hanna. Just nu befinner hon sig i Grekland där hon lagar och äter en massa lokal mat som jag flera gånger aldrig hört talas om men direkt fängslas av. Typ skordalia – en len potatisdipp med mycket vitlök och olivolja, som jag måste testa att laga. Eller bara saltinlagda citroner som låter sjukt gott och spännande. Utöver dessa matfascinationer får man en hel del fina texter på köpet och sådant är jag direkt svag för. In och läs!
 
chez wood

Chez Wood

En favorit som hängt med lite längre är Chez Wood som skrivs av Sofia. Hon lyckas alltid inspirera mig med sina fina bilder och (oftast) vegetariska recept. Allt ser så gott ut och dessutom känns det väldigt okomplicerat många gånger. Det är liksom fokus på bra råvaror och rena smaker och jag sparar nog exakt vartenda recept hon lägger ut för att ha som inspiration framöver.
 
slaktarn
Julia Gummessons blogg har fått det rejäla namnet Slaktarn men är trots detta ganska oköttig. Däremot är den fylld med smarta, bra och fina texter kring mat och däremellan ett och annat recept. Mat är ju så mycket mer än bara det som finns på tallriken och den biten är väldigt spännande att läsa om tycker jag. Dessutom dyker det då och då upp roliga inlägg med typ filmer om hur Vienetta-glass blir till (så nice!) eller asiatiska matgifar vilket också är mycket trevligt.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *