15 auktionsönskningar

Jag har ett nytt beroende. Det stavas Bukowskis Market. Förut trodde jag att allt som såldes där var superdyrt och sådana där uråldriga grejer man sett på Antikrundan. Och visst, det finns ju sjukt dyra saker (typ som en guldtärning med prickar av äkta diamanter) men också en massa fina saker som kostar lika mycket som nya grejer gör, men som är tusen gånger charmigare.
 
Mitt första köp därifrån var en köksgrupp med bord och fyra stolar, ursprungligen från Danmark och troligen från 50-talet. Jag fick alltihop för drygt en tusenlapp och tycker om det jättemycket, mer än jag troligtvis skulle gilla ett IKEA-set för samma peng. Dessutom är jag nu relativt ensam om att ha ett sådant och det är ju extra kul.
 
Just nu är jag på jakt efter den perfekta drinkvagnen (som inte är för dyr, för halva grejen är ju att man vill känna att man gör ett fynd) så därför hamnar jag på Bukowskis titt som tätt. Och när jag ändå var där kunde jag inte låta bli att samla ihop en liten lista på saker jag skulle budat hem om jag hade obegränsat med pengar (och plats). Se det som min futuristiska önskelista eller tips på vad jag tycker ni ska leta efter när ni går på second hand- och loppisjakt!
 
bukowskis market
 
1. Cognacsfärgad karmstol – tycker det är så fint med fläckat läder, särskilt i kombination med metall
2. Soffbord från Svenskt Tenn – enkelt och tidlöst, det känns som det passar flera olika slags soffor vilket är smidigt
3. Butterfly-chair i läder – som sagt, fläckat naturfärgat läder gillar jag extra mycket just nu
 
bukowskis market
 
4. Fiskbestick med gröna detaljer – så galna, så onödiga (inte direkt prio ett med fiskbestick för mig just nu), men så fina!
5. Serveringsvagn i mässing – ett värdigt alternativ i drinkvagnsjakten
6. Golvlampa i mässing – enkel och extra fin med den lilla läderdetaljen på
7. Skrivbord i teak – älskade detaljerna på detta, som den svarta skivan med mönster och de små handtagen
 
bukowskis market
 
8. Svart koffert – jag gillar den bastanta utformningen och känslan av att den har varit med om massor av saker
9. Vitt läkarskåp – industriskåp har alltid varit en svaghet för mig, en dröm sedan barndomen är att få ha sådana klassiska skolskåp i plåt i hallen. Det här skulle vara fint att fylla med böcker eller porslin kanske.
10. Safari-fåtöljer i läder – de här fåtöljerna av Arne Norell blir alltid så himla dyra och verkar extremt populära just nu. Jag förstår nog varför…
 
bukowskis market
 
11. Golvlampa i mässing – tar upp ett halvt rum men i rätt miljö tror jag den är superfin
12. Paraplyställ i mässing – en sådan sak jag kunnat leva utan (hittills i alla fall) men som är väldigt fint och charmigt
13. Amerikanskt trafikljus – snyggt och kul och den perfekta färgklicken
14. Leksaksget med bräkfunktion – kan inte bestämma mig för om den är gullig eller vansinnig, men något är det med den här lilla geten. Hade säkert blivit livrädd för den om jag väl haft den hemma…
15. Biostolar i björk – perfekt för hemmabion eller bara som väntstolar i hallen om man har en stor sådan

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Hej!
    Jag kommer vara i Stockholm 5 dagar i mitten av maj för att fira min 30-årsdag som är under den perioden.
    Jag undrar om du (eller någon annan) har något tips på vad man absolut borde göra (och vad man inte får missa) i Stockholm när man är där under en begränsad tid?
    Allt från sevärdheter och upplevelser till restauranger och butiker.
    Tar tacksam emot tips 🙂

  2. Hej! Fina saker. Tänkte bara säga att bordet inte är från svenskt tenn utan att det är gjort utav tenn i i Sverige. Så fort något är från företaget svenskt tenn så skriver de "firma svenskt tenn", väldigt lätt att blanda ihop, men ganska stor skillnad ändå 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *