Lång? Kort? Lång? Kort?

En av de bästa sakerna med att ha en egen blogg är att det är jag som bestämmer över utrymmet härinne. Innehållet är bara mitt och det kan faktiskt spegla den jag är som person. Därför kan jag posta vad ska jag göra med livet-tankar ena dagen för att i nästa inlägg bara prata om en klänning jag tycker om. Lite som det vanliga livet funkar. Allvar och nöje i en enda blandning, sällan med någon röd tråd. Det är också därför jag älskar att läsa bloggar. För det är trots allt är ganska oregisserat och äkta och bara vanliga människors liv.
 
I vilket fall. Jag har råkat förälska mig i ett plagg, som det så ofta går till när jag köper något. Jag fastnar liksom för en speciell detalj och sedan kan jag inte släppa det. I detta fall var det tyget. Ett fantastiskt sammetsfläckigt sådant som liksom skiftar i mörkblått och koppar beroende på hur ljuset faller, helt magiskt. Så den här klänningen var bara tvungen att flytta hem till mig, trots att jag var lite lite tveksam till modellen. För det är det här med långklänningar… Jag trivs inte riktigt lika bra i dem som jag gör i korta och i och med att de ofta känns väldigt festliga så minskar ju användningsområdena ganska mycket. Min tanke när jag köpte klänningen var alltså att jag skulle korta den ganska mycket, till strax ovanför knät. Men så testade jag den och började vela och tänkte att det kanske jag absolut inte ska göra.
 
lång eller kort
 
Så ja hjälp mig nu. Ska jag behålla klänningen så fin som den är och kanske inte använda den så ofta? Eller ska jag korta den ungefär som på bilden till höger ( minus allt det där korviga som jag nu bara samlat ihop i midjan, såklart) och förhoppningsvis använda den lite oftare men med risk att det blir en helt annan sorts klänning?
 
Lång? Kort? Lång? Kort? Säg gärna vad du tycker i kommentarsfältet och hjälp mig lösa mitt största icke-problem just nu. Tack och puss!

Delta i diskussionen

22 kommentarer

 1. SJUKT svårt. Min första tanke var "lång!!!!" men alltså den ser ut att bli himla fin som kort också. Och såhär, om du älskar tyget, inte är superbekväm i långklänning och känner att du skulle använda den mer som kort så kör ba. Klipp av den. Det är värt det. Så himla tråkigt om det slutar med att du knappt använder den bara för att det är en långklänning. Plus tänk alla utekvällar i sommar liksom. Nä jag röstar kort!

 2. Då jag är en sucker för långklänningar säger jag lång. Men det viktigaste är ju att du själv trivs i den såklart, och om du föredrar den kort är den minst lika fin sådan! Det är ju tyget som gör det hela ändå, sedan är det upp till en själv vad en trivs i. Kanske testa att ha den lång ett tag och om du fortfarande inte trivs i den – fram med saxen! Med det sagt… VART är skönheten köpt någonstans?!

 3. Då jag är en sucker för långklänningar säger jag lång. Men det viktigaste är ju att du själv trivs i den såklart, och om du föredrar den kort är den minst lika fin sådan! Det är ju tyget som gör det hela ändå, sedan är det upp till en själv vad en trivs i. Kanske testa att ha den lång ett tag och om du fortfarande inte trivs i den – fram med saxen! Med det sagt… VART är skönheten köpt någonstans?!

 4. Detta funkar bara om du inte en sådan som vill få saker gjorda nu nu nu. Om jag var du skulle jag behålla den lång MEN med regeln att om du inte använt den ett minst antal gånger (välj själv hur hård du vill vara) just p.g.a längden så måste du klippa! Blir stressad av tanken på att du klipper direkt och ångrar dig. Lycka till! Hehe

 5. Min första tanke är kort, mest för att jag gillar det bäst själv och för att jag tycker att mönstret kommer mer till sin rätt då, men den är fin som lång oxå. utan att veta vad den kostar tänkte jag slänga in förslaget att du köper en till. Då kan du ha en kort och en lång och får liksom det bästa av båda! Ibland är det så skönt att inte behöva välja, eller att köpa sig ur ett klurigt val. Jag tänker att det är en fördel med att vara vuxen att det går att göra så ibland 🙂

 6. Klipp av den! Då kan du göra en kjol av den bit som blir över (svinenkelt med ett resårband) och vips har du två superfina plagg 🙂

 7. är ju en sucker för långa klänningar med härliga mönster, så skulle jag äga denna skönhet skulle jag nog behålla den lång. så skönt under sommardagar när man bara drar en simpel klänning över huvudet och så är man hur snygg som helst ändå. dock, om du tror att du använder den mer om du kortar av den så tycker jag definitivt att du ska korta den. det bästa plagget är det man inte får nog av att använda. är du osäker, kolla på bilder på olika klänningslängder på typ pinterest. gör en mapp och inspireras till att använda den som den är, eller korta av den. hoppas det var en hjälp, kramkram

 8. Jättefin som lång! Men trivs du inte i den/tror inte att du kommer använda den så sy – så ovärt att ha en klänning så fin som den där och inte använda den 🙂

 9. Jag är exakt som du och föredrar också kortare klänningar. MEN såhär: den här var ju faktiskt jättefin som lång, och du passade väldigt bra i båda modellerna, därför tycker jag att du ska behålla längden. När man är mer en kort-klänning-person så måste man nog hålla hårt i lång-klännings-guldkornen som man hittar. Eller så hade jag tänkt och gjort. Korta fina klänningar kan en ju hitta många av ändå.
  Och som nån ovan skrev, om du märker efter lång stund att den bara blir hängande ändå, DÅ kan du kapa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *