Påskpackning

packning
 
packning
 
Nu har jag packat min lilla weekendväska och hoppat på ett försenat tåg mot Norrköping. I packningen ligger böcker, klänningar och solglasögon – min planering är bara: äta god mat, ta det lugnt och förhoppningsvis få lite vårsol på mig. Utöver tågförseningen och det faktum att en tjej på tåget skalat och ätit tre kokta ägg rakt upp och ned (förlåt, men det luktar verkligen illa) så har jag verkligen ett otursdygn.
 
Igår gick jag och tränade med en kompis efter jobbet och sen mötte vi upp en vän till på en liten påsk-afterwork på Riche. Vi satt och pratade, drack öl och hade det trevligt och efter en snabb sväng förbi Bouqeria kilade jag hem för att fixa min påskpackning. Jag gick ner i källaren för att hämta min väska och sen upp för alla trappor till min ytterdörr. Öppnade det övre säkerhetslåset och sedan det vanliga låset, tryckte ned handtaget för att kliva in men dörren gick inte att rubba. Inte en millimeter. Så jag stack in nycklarna och vred om igen. Låste och öppnade säkert tio gånger, ryckte i handtaget, stod och drog med full kraft men inget hände. Här någonstans började jag såklart tvivla på mitt förnuft. Är jag vid rätt dörr? Har jag verkligen öppnat ordentligt? Men efter att ha kikat in genom brevinkastet och konstaterat att det är min skohylla där i hallen, att det står Eriksson på ytterdörren och insett att min telefon kopplat upp sig på mitt wifi så förstår jag att det verkligen är min dörr jag står utanför. Så jag vred om nycklarna säkert hundra gånger till och fick sedan ringa fastighetsjouren.
 
Totalt någon timme efter att jag klivit in genom porten hade låssmeden Leffe borrat upp dörren i alla fall och jag fick kliva in i mitt hem. ”Dom här låsen har dom gjort om en fem, sex gånger bara den senaste tiden va. Dom håller ju inte. Ren skit. Folk blir in- och utlåsta titt som tätt. Men det ger ju jobb för såna som mig och det är ju bra!” konstaterade Leffe och jag kände mig lättad över att 1. vara inne i lägenheten 2. det inte var mitt fel att låset inte funkade utan faktiskt ett tillverkningsfel. Nåväl, efter mycket om och men fick jag packa min väska och nu sitter jag som sagt på tåget mot mina föräldrar. Hoppas på lite mer flyt framöver, hehe. Glad påsk till er alla!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Men gu vilken paniksituation, en tar ju bara förgivet att nycklar och lås funkar så hade jag varit när hade jag ju nästan börja tvivla på om jag är helt ok i huvet, liksom är det verkligen här jag bor? är jag verkligen den här personen? vem är jag? Så irriterande när det som bara ska funka inte gör det. Men du så fint att få komma bort och ha en fin påskhelg!

  2. åkte tåg rätt bakis från stockholm till uppsala för några år sen, då vara det en kvinna som satt och åt makrill i tomatsås direkt ur burken. makrill i tomatsås är typ det enda ätbara som jag verkligen avskyr. efter makrillen plockade hon fram ett kokt ägg också. var en kämpig resa om jag säger så…glad påsk!

  3. Så jäkla läskigt att tappa kontrollen sådär! Och inte veta vad som är fel, om det är en själv som drömmer och är virrig, eller om det faktiskt är tokigt. Tur att sådana som Leffe finns! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *