Tio år med prick.blogg.se

10 år
 
Den trettonde januari 2006 inleddes den här bloggen med rubriken ”Ett oskrivet blad”. Sedan dess har jag skrivit ytterligare 2531 inlägg. Jag har vuxit upp, tagit studenten, pluggat på universitet, flyttat och fått ett jobb. Allting mer eller mindre dokumenterat här. Tio år av tankar, känslor, inspiration och kreativitet – samlat på ett och samma ställe.
 
Mycket har hänt både på den här bloggen och i bloggvärlden under ett decennium. Små brusiga bilder fotade med VGA-kamera har bytts ut mot högupplösta, redigerade foton som skulle kunna platsa i magasin. Enkla inlägg med tre rader om vad man åt till lunch har utvecklats till nästintill redaktionellt material. Och synen på bloggare har hunnit ändras flera gånger om.
 
När jag bläddrar i mitt arkiv gör jag det med blandad stolthet och pinsamhet. För tio år är trots allt en lång tid och mänga saker är väldigt annorlunda idag mot hur de var då. Sättet man bloggade på, hur samhället såg ut och framför allt hur jag var. Men jag är så glad att ha en stor del av mitt liv och mina tankar nedtecknade. Resor, minnen och dagar samlade i bilder och text, ett arkiv att ständigt komma tillbaka till.
 
Under dessa år har bloggen kommit att bli min offentliga dagbok, min kreativa plattform och ett av mina huvudsakliga intressen. Den är en del av mig. Och en stor del av bloggen är också ni. För utan er skulle jag nog inte skrivit, fotat och skapat här i tio år. Era besök är långt mer än små siffror i statistiken och era kloka kommentarer och hurrarop har inspirerat mig tusen gånger om.
 
Tack för tio år tillsammans!

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. grattis till tio år! jag har säkert följt dig i tre-fyra (eller något sådant, blev helt sämst på att uppskatta nu känner jag) år och uppskattar alltid dina fina och välarbetade inlägg julia. puss!

  2. tio år! stort! så himla grattis. håller så med om pinsamheten, jag har gjort mitt första år eller två på bloggen privat för att det verkligen bara var blaj. high 5, grattis och skål för tio till!

  3. Grattis och hurra! Jag har varit med ett bra tag, sen någon gång när du fortfarande pluggade i Norrköping, så kanske sen 2010, eller nåt? Och jag gillar dina inlägg och din blogg eftersom den är finurlig, genomarbetad och liksom "fin" att vila ögonen på (om du förstår hur jag menar?) eftersom den är välkomponerad! Håller tummarna för tio år till! <3

  4. Grattis till dig (och vi läsare) för dessa 10 år. Jag har följt dig sen vi båda gick andra året på gymnasiet tror jag, så trots att vi aldrig träffats och du inte känner mig så känns du lite som en gammal vän på ett konstigt internet-sätt 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *