På väggarna

När jag flyttade i slutet av november var prio ett att fylla mina utökade ytor med möbler. Nu har jag lyckats få det mesta på plats och det är dags för steg två i inredningsarbetet – nämligen att få lägenheten att kännas ombonad. För luftiga ytor i alla ära, men det är en fin linje mellan avskalat och kalt. Just nu ekar väggarna tomma, golven ropar efter mattor och den där hemtrevliga känslan saknas ännu. Men samtidigt som jag vill fylla alla rum med fina saker så vill jag inte heller rusa fram. Jag vill inte köpa en random matta bara för att jag borde ha en, då väntar jag hellre tills jag hittar någon jag verkligen gillar. Samma sak med tavlor och saker på väggarna, det är ändå ganska klurigt och jag drar mig både en och två gånger innan jag spikar upp något. Dessutom är det en konst att hitta tavlor till överkomligt pris som inte exakt alla andra redan har (typ Andy Warhol-affischen från Moderna Museet som är väldigt fin men också ganska… välbekant vid det här laget). Därför försöker jag bli bättre på att tänka utanför boxen och leta unika motiv på lite andra ställen. Det tar tid, men det får det gärna göra så länge det blir bra!
 
skiss
Mitt första köp till väggarna här är skissen ovan. Jag såg den på Instagram hos Madde, en bekant till mig från Norrköping som är superduktig på att skissa. Hon hade gjort den på en kroki-kurs och jag kände direkt den vill jag ha på min vägg! Så jag frågade om jag fick köpa den av henne och det fick jag.
 
skiss
Nu har jag originalet hemma hos mig, redo att ramas in och spikas upp på en vägg. Jag har svårt att sätta fingret på exakt vad jag gillar med den, men jag tror att det är de enkla linjerna och den lugna positionen. Den kändes rätt i magen helt enkelt och så tycker jag att konst ska kännas. Nu fortsätter jakten på fler konstverk, om någon har bra tips på var man hittar lite unika saker – tipsa gärna!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Kan tipsa om fotografiskas webbshop. Kanske inte unikt dårå men det finns en fotograf som heter Vee Speers som de säljer prints av där. Jag köpte precis en superfin poster. Annars är ju etsy briljant. 🙂

  2. Kan tipsa om fotografiskas webbshop. Kanske inte unikt dårå men det finns en fotograf som heter Vee Speers som de säljer prints av där. Jag köpte precis en superfin poster. Annars är ju etsy briljant. 🙂

  3. Håller också med ovan om Fotografiskas webbshop, finns mycket fint där och det varierar ju lite beroende på utställningarna så det kommer lite nytt då och då. Mycket bra!

    Om du inte redan planerat för det vore det superkul att se hur du har inrett ditt kök! Du har så fin inredningsstil, kul med inspiration 🙂

  4. Hittar mycket fint på etsy och society6 (kanske det inte alls heter men den sidan som alla bloggare lanserar sina tryck på) eller printa ut från internet på finare papper!

  5. så fin ju!! håller verkligen med om att man vill ha något eget, något unikt. ibland har loppisar och typ erikshjälpen annat än gamla oljetavlor och utdaterade ikeatavlor med trötta motiv, så där kan man ju alltid hålla utkik. och måla själv!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *