Söndagstips

När jag loggade in i min Feedly-reader efter nästan två veckors semester hade jag över 700 olästa blogginlägg. Jag gick inte igenom inte alla. Det skulle tagit mig säkert ett dygn och dessutom känns det inte så inspirerande att läsa om julmat och årssummeringar i mitten av januari. Men några inlägg hann jag med och en del av dem fastnade jag lite extra för. Så här kommer ett gäng samlade länkar och lite random tips jag snappat upp – varsågoda att inspireras och fördriva resten av söndagen med detta.
 
 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=k5nJzTqmAoE?rel=0]

Fotografen Nirrimi har följt med Johanna och Klara i First Aid Kit på deras sommarturné i USA och filmat bakom och under resan. Så fint och inspirerande ur ett musik-, mode- och kreativitetsperspektiv tycker jag. Här finns också fler foton från turnén.
 
Jag har följt Siri Barje (aka Olive Hummer) på Instagram ganska länge, men av någon anledning inte läst hennes blogg förrän sedan någon månad tillbaka. I vilket fall så gillar jag den mycket, mest för att den har en sån personlig och rak ton. All mat känns okomplicerad, god och full av grönsaker vilket är tre egenskaper jag verkligen gillar.
 
Gamla bloggräven (← obs komplimang) Tigerlilys har återupptagit sin blogg igen. Förutom snygga semesterbilder från Australien där hon tillbringat julen så finns även en del riktigt fina texter. Jag fastnade lite extra för den här.
 
Jag gillar ju svensk pop och den här veckan blev därför extra bra när både Little Jinder och Maja Francis släppte nytt material. Jinders album Allting suger är förvisso bara 29 minuter långt, vilket gör att det känns i kortaste laget, men då får man kompensera med att lyssna två gånger. Maja Francis EP Come Companion innehåller två tidigare släppta låtar och två nya. Där har titelspåret blivit min favorit.
 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Nck6BZga7TQ?rel=0]

På tal om musik, har någon mot all förmodan missat det här klippet på Adele när hon åker bil och sjunger med till sina egna låtar, drar skämt och är allmänt härlig? Kolla genast i så fall.
 
Och slutligen. När januarikylan ätit upp en inifrån fastän man klätt på sig lager på lager med långkalsonger, tröjor och vantar så måste den bästa räddningen vara att laga något varmt och mustigt. Jag är sugen på den här curry-grytan som Elsa bloggade om, så den ska jag testa den kommande veckan.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *