Olafur Eliasson

olafur eliassonFörra söndagen mötte jag upp Fredrick och Karin för att gå till Moderna Muséet. Typiskt bra söndagsaktivitet.
 
olafur eliasson
Just nu pågår nämligen utställningen Verklighetsmaskiner med Olafur Eliasson där. Den består till stor del av olika installationer som använder sig av ljus, vind och vatten och bygger mycket på det betraktaren ser när den upplever konstverket. Med andra ord är det inte helt enkelt att låta några enkla bloggbilder beskriva utställningen men jag försöker ändå.
 
olafur eliasson
 
olafur eliassonFontänen stod i ett helt mörkt rum där ljus blinkade i hundradels sekunder så varje gång man fick syn på den såg den annorlunda ut. Ett av mina favoritverk var också den med alla halva glasklot, så fint.
 
olafur eliasson
Jag gillar verkligen utställningar där besökarna får interagera med verken och där de ändrar form hela tiden. Därför föll Verklighetsmaskiner mig precis i smaken. Har ni vägarna förbi borde ni absolut göra ett besök!
 
olafur eliasson
Allra häftigast var rummet med monofrekvenslampor i gult som gjorde att man såg allt i svartvitt (fast med gul som bottenfärg istället för vitt). Så häftigt och  svårt att återge, men som ni kan se på Karins ansiktsuttryck var det blandade delar fascination och rädsla.
 
olafur eliasson”Hur ser det ut i kameran då?! Är det svartvitt där också?”
 
olafur eliassonUtställningen är ganska stor men väldigt rolig att gå igenom, så jag rekommenderar den varmt! Till er som är under 30 kan jag passa på att tipsa om ett medlemsskap i Moderna Muséets vänner. Det kostar bara 250 kr, vilket man sparar in om man tänkt gå dit två gånger eller fler. Förutom gratis inträde får man också gå före i kön, lite rabatt i shoppen och restaurangen, gratis inträde på andra museum samt deras tidning och lite annat. Sjukt värt! Mvh ej sponsrad men mycket peppad medlem.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *