Monday motivation 23

less inspiration, more self-creationOm förra veckans Monday Motivation var lite deppigare och mer fokuserad på problemlösning så får denna bli peppigare. Just nu har jag nämligen ett sådant fint litet kreativitetsflow i kroppen – ni vet när man bara vill skapa någonting. Det kliar i fingrarna av pyssellust och jag gör listor i huvudet över nya projekt.
 
Om den här kreativitetskänslan gick att spara på burk så skulle den säkerligen säljas dyrt. Jag skulle gärna ha några på lager när inspirationen tryter, men det funkar ju tyvärr inte så. Nyckeln för mig är dock ofta att bara börja skapa. Inspiration i all ära, men det är först när jag väl sätter igång med skapandet rent fysiskt som idé på idé burkar födas. 
 
Sedan tar ju den här kreativitetskänslan tyvärr sällan hänsyn till tidpunkter och timing – av någon anledning panikattackerar den ofta mig efter klockan 23 och skapar ett plötsligt behov av att vara vaken hela natten. Nu är ju det inte alltid rimligt, men ibland måste man bara låta känslan få ta den tiden och sätta igång. Det handlar kanske inte om stora nattliga projekt, men kan man göra något litet är man förhoppningvis väl igång och kreativiteten finns kvar där även morgonen därpå. Det är i alla fall min förhoppning att jag ska vakna med samma fina känsla som nu och fler roliga idéer att ta tag i. Nu ser jag fram emot en kreativ vecka, hoppas att ni också får det!
 
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *