Monday motivation 20

fail. fail again. fail better.
 
Efter en superfin helg på gården i Hälsingland (mer om den i veckan) sitter jag här, laddad för måndag. Framför mig har jag en minst sagt fullspäckad arbetsvecka och därutöver en massa andra roligheter på schemat. Jag har ganska nyligen börjat jobba med en stor och rolig kund på jobbet (lovar att avslöja vilken så fort jag får) och det är både peppande, klurigt, roligt och ganska tidskrävande. Så någonstans i allt arbete tycker jag det är skönt att ha citatet ovan med mig…
 
Mitt jobb som copywriter handlar ju mycket om att komma på idéer samt att sätta rätt ord på rätt plats och herregud vad mycket dåligt man skapar i jakten på att lyckas. För att komma fram till den där magiska guldidén måste man liksom passera tio, trettio eller hundra dåliga idéer på vägen. Alltifrån flygande drönare med tatueringsnålar till koncept helt baserade på gotländska ordvitsar (nej, ingen av dem togs vidare). Och för varje dålig idé kommer man förhoppningsvis lite, lite närmare en bra lösning.
 
Detta tänk går ju såklart att applicera på fler saker än kreativa idéer. Kanske försöker du lära dig att stå på händer? Övar du på att fota snygga stillben? Eller kämpar du för att få till det perfekta surdegsbrödet? Kom ihåg, varje misslyckande är ett steg framåt, det handlar bara om att misslyckas lite bättre för varje gång. Så låt oss starta denna vecka med ett par rejäla snedsteg, då är vi förhoppningsvis närmare målet snart!
 

Delta i diskussionen

6 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *