Fish taco

Förra måndagen bjöd jag över Karin och Anna på fish taco som tack för att jag fått äta mig igenom halva deras kylskåp under de senaste veckorna. Efter lite googlande kom jag fram till vad som skulle vara de ultimata smakkombinationerna så de tänkte jag dela med mig av nu.
 
fish taco
Låt oss börja med tillbehören, de är ju trots allt en essentiell del av rätten. Jag hade mangosalsa, fetaostcrème, groddar, avokado, vårlök, limeklyftor, salsasås och koriander. Är det så att rödkålen inte råkar vara slut i din affär (som den var i min) kan jag rekommendera att ha lite sådan i en skål också. Är du dessutom ute i god tid och hinner pickla rödlök? Superbra! Gör då så här.
 
Börja med mangosalsan. Den gör du genom att dela två mangos i mindre bitar, finhacka två vårlökar, en röd chili och en halv kruka koriander. Blanda allt med saften av en hel lime och smaka av med lite salt. Ställ in i kylen tills det är dags att äta.
 
Fetaostcrèmen gör du genom att mosa ett paket fetaost tillsammans med några matskedar crème fraîche. Rör om och smaka av med salt och peppar.
 
Alla andra grejer delar du bara i lagom stora bitar och lägger i skålar. Okej? Över till fisken.
 
fish taco
Här vände jag mig till taco-geniet Jonas Cramby för att hitta det bästa receptet. Så här kommer det, lånat med stor högaktning.
 
Du behöver:
600 g fisk (jag tog torskfilé), 1 dl vetemjöl, 2 tsk chilipulver, 2 tsk spiskummin, 1 msk paprikapulver, salt, 1 ägg, 1 dl panko (eller mer om det behövs), olja till fritering.
 
Skär fisken i 10 cm långa och cirka tre centimeter tjocka bitar. Blanda mjölet och kryddorna på ett fat, det uppvispade ägget på ett annat och pankon på ett tredje. Värm ett par centimeter olja i en stekpanna till ca 180 grader (eller tills en bit panko fräser fint). Doppa fiskfiléerna i kryddmjölet först, sedan ägget och sist pankon. Lägg i den upphettade oljan. Fritera ett par minuter på varje sida tills pankon fått en fin färg och lägg sedan på hushållspapper.
 
fish taco
Servera allt i tortillabröd och ös på med extra mycket koriander. Ha gärna nachos vid sidan av och lite vin i glasen. Trevlig fish taco-middag!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *