Sallad med rökt makrill

Här kommer ett enkelt middagstips om man vill bevara sommarkänslan lite, lite till. För är det något som smakar sommar så är det färskpotatis, goda sallader och rökt makrill.
 
sallad med rökt makrill
Rökt makrill brukar man hitta i fiskdisken om man kikar lite. Det är inte särskilt dyrt och smakar väldigt gott, plus att det innehåller mycket omega-3. Vad jag läst mig till ska det också vara okej att äta ur en miljögiftssynpunkt – tackar!
 
Till min matiga sallad kokade jag först färskpotatis som jag delat i kvartar. När den var klar lät jag den svalna en stund och skivade under tiden rödlök i tunna skivor samt delade ett gäng körsbärstomater. Makrillfiléerna plockade jag isär i mindre bitar och så blandade jag allt tillsammans med några olika salladssorter. Lite marinerad fetaost med kryddor fick sätta smak på allt, men har man inte det går det också bra att krydda på egen hand. Självklart kan man också blanda i alla de grönsaker man har hemma. Jag tror exempelvis att det skulle vara gott med rädisor och sockerärtor för lite extra krispighet.
 
sallad med rökt makrill
I och med att potatisen är så liten kokar den supersnabbt och makrillen är ju redan klar. Med andra ord är detta sensommarsnabbmat när den är som bäst. Smaklig måltid!

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *