Midsommar i Utäng, del 2

lekar
 
lekar
Efter sillunchen, där vi avslutade berättandet kring mitt midsommarfirande senast, var det dags för lekar. Vi delades in i lag och sedan var matchen i full gång. Det ska tilläggas att vi råkar vara femton extremt tävlingsinriktade männinskor, så när det leks är det på fulla allvar. Som här, med potatis på sked runt huset på snabbast tid.
 
får
 
får
 
får
 
får
Precis intill huset vi bodde i låg det en gigantisk fårhage där en massa gulliga får och lamm gick omkring. Vi hade fått tillåtelse att klappa djuren hur mycket vi ville, så länge vi inte matade dem eller lockade dem fram till staketet. Så det var bara att kliva in i hagen och ge sig ut för lite får-mys.
 
får
 
får
 
får
 
får
Jag och fåren hade en ganska reserverad inställning till varandra, men Madde är ju som ni ser fårtämjare sedan födseln.
 
gitarr
 
karin
 
dans
Sedan gick vi tillbaka till huset där feststämningen fortfarande var på topp. Vi hade öppnat fönstret på vid gavel och riktat en högtalare ut och en in så man kunde ha dansgolv överallt. Så skönt att vara helt ensamma på en gård och slippa störa någon förutom fåren, som inte verkade misstycka särskilt.
 
madde & julia
 
madde
 
madde
Det blev ännu fler misslyckades selfies (bjuder på den ja) och skålande till höger och vänster innan något magiskt hände.
 
sol
Det blev sol! Äntligen! Hela kvällen var alldeles guldskimrande och vacker. 
 
sol
 
mange
 
sol
Och sedan fortsatte festen natten lång ända tills solen gick upp igen…
 
rabarber
Midsommardagen inleddes lugnt med att alla pysslade med sitt. Några bakade rabarberpaj, en del spelade kubb, ett gäng såg på film och jag satt ute under en filt med korsordstidning och kaffe som en annan pensionär. Ändå så himla fint när allting bara flyter på i sin egna takt och alla glider runt som de vill.

 
grupp
 
grupp
På eftermiddagen när solen tittade fram tände vi grillen och dukade upp oss ute på terassen hela gänget.
 
soligt
 
elin
 
grilla
Och så blev det plötsligt fest igen, trots att ingen hade en tanke på det när de vaknade. Men den festen fastnade visst inte alls på bild, för nästa foto i kameran är från söndagen och hemresedagen.
 
kubb
 
mange
 
får
Då ägnade vi oss åt städning och att äta upp prick alla rester ur kylskåpet. Sedan anordnade vi en mycket seriös kubbturnering med utslagning och final och allt. Till sist var det bara att säga hejdå till fåren och rulla mot Stockholm igen. Så himla bra midsommar alltså! Trots regnigt väder och kyla. Jag tycker så mycket om det här fina gänget och vill alltid att vi ska fira tillsammans!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *