Midsommar i Utäng, del 1

regn
 
höns
 
städa
 
spegelbild
Föga förvånade vaknade vi upp till regnsmatter mot rutorna på midsommarafton men inombords fanns ändå ett litet festpirr. Midsommar! Efter en gemensam frukost och överenskommelse om sillunch klockan två spred alla ut sig på gården. Jag och några till drog på oss regnrockar och promenerade längs grusvägar för att inspektera bygden och dess djur. Sedan tog jag och Madde tag i uppgiften att städa ur ladan där vi skulle äta midsommarlunch. Dammet yrde och jag har nog aldrig känt mig så mycket som Ernst Kirchsteiger i ett avsnitt av Sommartorpet. Ni vet när de lite casual hittar en fantastisk lada som de städar ur lite snabbt, klär in i löv och ballonger och sedan bjuder in alla sina vänner på fest i? Precis så var det!
 
lada
 
lada
 
buffé
Bordet dukades och maten som några hjälpts åt att laga bars in och ställdes upp på bardisken. Snapsarna var kylda och kransarna bundna, nu kunde vi börja!
 
långbord
 
snapsvisor
 
malin & jakob
 
sill
Kombinationen av femton fantastiska vänner runt samma bord, färskpotatis, sill, gubbröra och västerbottenpaj plus skålande till höger och vänster är ju bara perfekt. Jag önskar det kunde vara midsommar oftare! Kanske får vi se till att styra upp en ordentlig kräftskiva också…
 
krans
 
skratt
 
blommor
 
sång
Efter mera skratt och mat plockade Erik och Ella fram gitarren och stämde upp i Små lätta moln och sen blev det gemensam allsång till Sol, vind och vatten. Älskar att ha kompisar som suttit och smygövat på sådant i stugan medan man blåst ballonger.
 
olle
 
tårta
 
ella
 
madde & olle
Och sen åt vi jordgubbstårta och drack kaffe och helt plötsligt hade lunchen övergått i sen eftermiddag och lekar. Men det får vi kika på någon annan dag för annars blir detta inlägg alldeles för långt. På återseende!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. verkar vara många som körde på midsommar i lada i år.. känns väldigt passande och mysigt ändå! och jordgubbstårta på det. FULLÄNDAT!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *