Sista helgen i Rom

Här kommer sista bilderna från min helg i Rom! Första delen kan ni hitta här.
 
rom
 
gelato
 
gelato
Lördagen tillbringade jag och Filip inne i Rom. Vi strosade omkring i solen på ljumma gator, kikade i butiker och köpte gelato. Eftersom min italienska är något begränsad var jag tvungen att välja glasstrut efter det första ord jag kom på: ”grande”. Det blev en megastrut med tre smaker som slank ned fort i värmen.
 
rom
 
rom
Vi köpte skor, parfym och biljetter till morgondagens fotbollsmatch mellan Roma och Genoa. Jag måste säga att jag uppskattar deras biljettsystem där de ger rabatt till äldre, barn och kvinnor eftersom de bidrar till en trevligare stämning på läktaren och minskar risken för bråk. Knäppt att det kan behövas, men smart ändå.
 
tibern
 
filip
 
julia
Sedan traskade vi längs med floden Tibern mot Roms motsvarighet till Gamla Stan, Trastevere. Där skulle vi äta pizza på ett superbra ställe, så med kurrande magar satte vi fart.
 
rom
 
trappa
Men på väg till pizzastället passerade vi ett torg fullt av folk. Där spelade ett band och stämningen var på topp, så vi köpte varsin öl och lite pommes och satte oss på en trappa för att lyssna.
 
rom
 
dar poeta
Vid sjutiden nådde vi i alla fall vårt mål: pizzerian Dar Poeta. Vi beställde varsin pizza och den var så god! Definitivt värd den långa promenaden.
 
roma
 
roma
På söndagen skyndade vi oss från flygplatsen (där vi hämtat upp ett gäng nya golfresenärer) och åkte till gigantiska Stadio Olimpico. Där såg vi Roma möta Genoa i strålande sol. Matchen var ganska lugn till stora delar men när Florenzi satte 2-0-målet i slutminuterna kokade arenan. Flaggor viftades, halsdukar höjdes och alla jublade.
 
st peterskyrkan
 
parco de medici
Efter matchen åkte vi tillbaka till hotellet och sedan var min Rom-resa slut för denna gång. Så jag vinkade farväl till den pampiga Peterskyrkan och gräsgröna golfbanan och tog första morgonflighten hem igen. Arrivederci!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Drömmer fortfarande om italiensk glass efter min resa till Rom för typ tio år sen 😉 haha! så himla härligt ni verkar haft det! om jag var du skulle jag åka dit så ofta ekonomin tillåter :))

  2. åh så himlans fint ni ser ut att ha haft det 🙂 Kommer ihåg när min engelsman bodde i england och jag var kvar i sverige, så lyxigt det var att kunna åka och hälsa på en kär person och vara hemma samtidigt som en är så långt borta – även fast det ju också är jobbigt att vara isär så blir det ju så spännande när man är tillsammans 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *