Morotssoppa

morotssoppa
Hösten må ju vara soppornas högtid, men jag äter det gärna året runt eftersom soppor råkar vara den ultimata snabbmaten. De går fort att laga, man kan slänga i lite vad som helst och det blir ofta ganska mycket. Perfekt!
 
morotssoppa
Den här morotssoppan med ingefära och koriander stod på mitt köksbord här om dagen. Receptet hittade jag hos Krickelin som i sin tur hittat det i Yoga Girls kokbok. Jag ändrade lite efter känsla och här kommer mitt tillvägagångssätt för er som önskar:
 
Du behöver:
5 morötter
3 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
4 cm färsk ingefära
färsk koriander
 
Gör så här:
Hacka gul lök och vitlök och fräs i lite olja i en stor kastrull. Skala potatis och morötter och skär i mindre bitar, lägg allt i kastrullen tillsammans med grönsaksbuljongen och täck med vatten. Låt alltsammans koka tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt kokosmjölk och riven ingefära och koka sedan upp soppan på nytt. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Servera med massor av koriander och en klick turkisk yoghurt om du önskar.
 
morotssoppa
Superenkelt och gott vardagsrecept! Extra bra om man känner sig lite krasslig, då kan man ösa på ännu mer med ingefära.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Gud vad gott det lät! Jag har typ världens bästa recept på morotssoppa som jag sällan viker av från, men koriander och ingefära är två av mina absolut bästa smaker så jag måste nog prova det här ändå.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *