Listan om tid

väckarklockor
 
Vad är ditt förhållande till tid?
Jag är nog mer tidsrealist än tidsoptimist men samtidigt kan jag ibland ha rätt dålig koll på klockan och hur fort den tickar. Typ varje morgon innan jag ska gå till jobbet (”nu är den nog 08.05, nehej den var visst 08.18, paniiik”). Men jag skulle säga att jag nästan alltid kommer i tid till grejer, särskilt om det är något viktigt, även om det kan innebära att jag joggar sista biten för att hinna.
 
Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Kvällen! Jag är verkligen en kväll- och nattmänniska. Mina kreativa flow kommer ofta efter 23, vilket kan drabba min sömn. Ibland tänker jag att jag skulle vara optimal i en tidszon som är sisådär 2-3 timmar före Sverige (dvs kl. är 21 där när den är 23 här) och liksom göra allt i samma takt som nu fast två timmar tidigare, haha.
 
När går tiden som snabbast?
På morgonen när jag gör mig i ordning. Eller på kvällen när jag kollar på klockan och den är typ 22.30 och jag tänker ”bra, då behöver jag inte gå och lägga mig än” och sen när jag kollar på den nästa gång är den en bit efter midnatt. Hur funkar det?!
 
När går tiden som långsammast?
När man väntar på sin mat i mikron på jobbet. De två minuterna är evighetslånga!
 
Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?
Typ fem minuter, max tio om jag verkligen ”går loss” (dvs använder eyeliner)… Jag tänker att jag vill bli bättre på att sminka mig men vet inte riktigt hur jag ska börja. Ska man gå på en såndär proffssminkning på Åhléns City/NK eller nörda loss på YouTube? Någon som har tips?
 
Tuesday

 
Vilken är det bästa veckodagen?
Lördag för det betyder sovmorgon och förhoppningsvis roliga planer. Sedan gillar jag torsdagar också för då börjar man känna helgpirret. Tisdagar är nog de allra tråkigaste, därför försöker jag bli bättre på att hitta på något kul på just de dagarna.
 
Vilken tidsepok skulle du vilja leva i, bortsett från denna?
Pass! Så svårt att välja, jag är ju verkligen en nutidsmänniska som älskar vårt superteknologiska samhälle och att världen är så tillgänglig.
 
Äter du fort eller sakta?
Mer snabbt än sakta. Jag övar mig på att äta långsammare, lägga ned besticken mellan tuggorna och ta upp ett samtalsämne, men ibland går det sådär.
 
Vad gillar du mest att lägga tid på?
Att resa, göra kreativa saker, laga och äta mat, hänga med nära och kära.
 
Vad gillar du minst att lägga tid på?
Att se på film, plocka undan maten efter jag ätit och byta dammsugarpåse (kan inte tänka mig något tråkigare).
 
När brukar du går upp och lägga dig på vardagar?
Mellan 00 och 01.30. Försöker verkligen sikta på midnatt men det kommer alltid grejer emellan… :/
 
P1050824
 
Ditt längsta förhållande?
Snart fem år. Score!
 
Vad är den längsta perioden du varit singel?
Hela livet innan jag träffade Filip, det vill säga drygt 20 år.
 
Vad skulle du gärna haft mer tid till?
Att hitta på roliga aktiviteter på vardagarna, vara med Filip, träffa mina vänner och åka på semesterresor (det blir så mycket mer begränsat när man har ett antal semesterveckor per år att förhålla sig till).
 
Vad gjorde du för tre timmar sedan?
Åt middag efter att ha kommit hem från mitt träningspass (skrev den här listan innan jag somnade).
 
Vad gör du om tre timmar?
Sover!
 
Var ser du dig själv om tio år?
I ett hem där jag fått sätta min egen prägel, antagligen tillsammans med några fler nya familjemedlemmar och med ett kreativt yrke.
 

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. haha jag har den här listan sparad i utkast och många av mina svar jag fyllt i är snarlik dina! så: relaterar till dygnsrytm, tidszoner och sovmorgnar! <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *