Italiensk mat

En av fördelarna med att åka till Italien är ju shoppingen. Och då menar jag såklart inte kläder och skor, utan mat! För finns det något roligare än att strosa i matbutiker när man är utomlands? Jag älskar det! Att gå runt och kolla på alla nya förpackningar, hitta spännande delikatesser och köpa på sig sådant man inte brukar äta hemma…
 
italian food
Hur ska man kunna låta bli när parmesanosten kostar 99 kronor kilot, jämfört med 250 kronor hemma? Och oliverna, den italienska salamin, pancettan… ah!
 pancetta
Det här är vad man gör riktig carbonara på. Glöm tunna baconbitar, såhär ska det smaka! (Och för er läsare som brukar kika in här och uppskatta de vegetariska recepten, se den här bilden som en parantes…)
 
parmigiano reggiano
Och parmesanosten var ju så billig så jag råkade köpa med mig ett helt kilo hem. Men som tur är ska jag ha lite födelsedagsbuffé i morgon för att fira min 25-årsdag i förskott med släkten – gissa om det är givet med italienskt tema? Av allt som blir över ska jag sedan laga en himmelsk pasta carbonara och drömma mig tillbaka till Italien. Buon appetito!

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. det bästa är när man hittar matvaror som är rätt dyra här hemma, men som är billigt i andra länder. Typ jordnötssmör i USA 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *