Italien del 1

Nu är jag hemkommen från min vistelse i Italien, med ett kilo parmesan i resväskan och märkligt få bilder i kameran. Men kanske blir det så när man besöker samma stad för femte gången på ett par år. Alla klassiska monument behöver inte längre fångas, jag ägnar mindre tid åt att dokumentera och mer åt att insupa atmosfären. Strosa längs de små gatorna, kisa mot solen och bara vara med Filip. Och så ska det ju vara! Men ett litet gäng bilder fastnade i alla fall och de tänkte jag att vi skulle kika på nu.
 
plan
Jag flög vid åttatiden på fredagsmorgonen. Tack och lov är jag minimalt flygrädd så den tidigare flygolyckan i Alperna stressade inte upp mig alltför mycket, även om hela situationen i sig är väldigt hemsk.
 
skriva
Så istället sov jag lite, skrev ihop min önskelista och planerade maten till mitt 25-årskalas som jag ska ha med släkten i helgen. På så vis gick tiden ganska snabbt och vid lunchtid landade jag i Rom.
 
rom
Filip jobbar ju som golftränare där nere och bor därför på ett Sheraton-hotell som ligger precis vid en golfanläggning. Han har ett sovrum och ett vardagsrum/kök (med kyl och mikro) och en egen terass. I sovrummet finns en fransk balkong med dubbeldörrar – jag känner mig alltid lika filmisk när jag drar de vita draperierna åt sidan och öppnar upp mot trädgården. La dolce vita, eller nåt!
 
utsikt
Så här ser det ut när man öppnat. Som ni såg hade vi ganska soligt och fint väder, lite blåsigt men kring 20 grader och sol. Ljuvligt!
 
rom
Sen jobbade Filip lite under dagen och jag tog en siesta, satt i solen och läste och målade tånaglarna. Typiskt bra semesteraktiviteter. Sedan drack vi prosecco och strax efter åtta tog vi en taxi in till Rom. Där hade vi bokat bord på vår favoritrestaurang Hostaria La Botticella. Giulia som jobbar där är alltid lika gullig och lagar himmelskt god mat. Jag åt först friterade zucchiniblommor och sedan en magisk tryffelpasta. Inget av detta lyckades fastna på bild men det var en mycket fin och god kväll i alla fall. Gå dit om ni är i Rom!
 
rom
På lördagen åkte vi in till Rom vid lunchtid och strosade omkring i staden. Delade på pizza och risotto och shoppade.
 
rom
Vi spanade på folk och byggnader. Det är inte svårt att se skillnad på turister och italienare i mars. Lokalinvånarna går fullt ekiperade i tjocka jackor och dunvästar medan de bleka, solglada turisterna kör shorts och t-shirt…
 
rom
Det blev många timmars promenerande och vi tittade in på alla ställen som såg spännande ut. Här var ett med tjusiga statyer och en fin innegård.
 
rom
Höga valv och små fontäner finns det också gott om i Rom.
 
aperol spritz
När benen sade stopp satte vi oss på en uteservering vid ett torg och drack aperol spritz. Den smaken är verkligen Italien och semester för mig!
 
filip
Filip vid floden Tibern som rinner genom staden. Knopparna på träden slår ut vilken dag som helst, det var så härligt att få en försmak av vår.
 
tibern
I bakgrunden ser ni St. Peterskyrkan. Dagen efter höll påven mässa och det var proppfullt med folk.
 
rom
Sen skymde det plötsligt och vi hittade ett mysigt ställe med apelsinträd och en prunkande trädgård.
 
katt
Och Filip hittade katter. De dras till honom på något magiskt vis, aldrig till mig. Sedan åt vi middag på en siciliensk restaurang och så var den lördagen slut!

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. Haha känner igen det där med tjocka dunjackor vs barbent och T-shirt, upplevde exakt samma sak när jag var i Paris i april för några år sedan!

  2. Åååå så fint skrivet!! Meen. Frågan kvarstår dock, hur träffades ni? Vad ledde till ert första möte? Jag har följt dig några månader och vill minnas att du någon gång skrivit att ni träffades genom bloggen och att du skulle berätta det någon gång? Kraaaam

  3. Hej hej igen igen (sorry för spammandet) Men har kollat igenom resor-kategorin för att hitta ovan nämnda inlägg (utan framgång) och blev så himla starstruck när jag insåg att vi stod suupernära varandra på Blood Oranges spelning på WoW! Ville bara säga att jag tycker du är ball! Xoxo

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *