Typiskt måndag

vietnamesiskt
Den här bilden tog jag ikväll när jag var i färd med att laga vietnamesiska vårrullar. En perfekt in the making-bild till bloggen, redo att följas upp av en exemplarisk slutbild. Bortsett från det faktum att det inte blev någon sådan. För när det var dags att slå in vårrullarna i sitt tunna rispapper hade papperet bestämt sig för att spricka i tusen småbitar i sin förpackning. Jahapp.
 
vietnamesiskt
I mina vårrullar var tanken i alla fall att ha gurka, morot, sockerärtor, avokado, räkor, risnudlar och koriander. Till det svängde jag ihop en dippsås med jordnötssmör, hett vatten, sweet-chilisås och soja. Men istället för att göra vårrullar fick jag blanda ihop allt på en tallrik och äta som en sallad. Förvisso gott det med, men inte riktigt samma sak… Typiskt måndag!
 
Andra typiska måndagssaker som hänt idag: Snöblandat regn med hagelkorn på väg till jobbet, kaffespill på skrivbordet, krånglande skrivare som vägrar fatta att papperet är påfyllt.

Och så några bättre: kvällsyoga där man får sträcka ut varenda millimeter av kroppen, en perfekt avokado, lunch på Taverna Brillo, peppig stämning på jobbet, fyra dagar till semester.

 
5-4 till bra-sidan ändå. Känn på den, måndag!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *