Två jobbsaker

Som jag nämnde här om dagen är vi inne i en ganska intensiv fas på jobbet just nu och jag tänkte visa två anledningar varför. Utöver detta så sitter vi självklart med alla vårkampanjer som strax ska rullas ut (hurra för vår!) men jag tycker att det är kul att kunna visa åtminstone lite av vad jag jobbar med. Mest för att det tar upp en ganska stor del av min tid och för att det är kreativit så klart. Jag hoppas att ni också tycker det är kul med en snabb inblick i den digitala reklambranschen!
 
 
Ingen som bor i Stockholm har väl kunnat undgå det faktum att det är smått kaotiskt i tunnelbanan just nu? För drygt en vecka sedan skedde nämligen en tragisk olycka där en kvinna fastnade med benet i en rulltrappa och skadade sig allvarligt. Sedan dess har SL valt att stänga av alla rulltrappor av samma sort, vilket är 39 ganska långa sådana. Istället tvingas alla resenärer att gå upp för de långa trapporna, vilket faktiskt är lättare sagt än gjort. För att gå i en stillastående rulltrappa är faktiskt inte som att gå i en vanlig trappa (även om man kan tro det till en början). Stegen är mycket högre och den fysiska ansträngningen blir mycket större. Särskilt om du även bär på stora väskor, en barnvagn eller själv har svårt att gå. Och hiss i all ära men på Östermalmstorg som är en av stationena med allra längst rulltrappor (180 steg), finns det bara en liten hiss och när många vill åka blir kön ofta uppemot 20 minuter lång…
 
Så tillsammans med Reebok (som är en av våra kunder) valde vi att göra en insats. En av CrossFit-klubbarna som de samarbetar med höll helt enkelt sitt morgonpass nere i tunnelbanan och hjälpte folk uppför rulltrapporna. Så här gick det till:
 
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rbbSx1uLLy4]
 
animal
Den andra saken som har hänt är faktiskt att jag sitter på samma stol och gör samma saker men jag jobbar inte på The Viral Company längre. Vi har nämligen bytt namn till Animal. Och det här är anledningen:

The Internet has evolved and so have we.
In 2007, we founded The Viral Company. Since then, a lot has changed. We’ve seen the web evolve from an unexplored territory to becoming the epicentre of all brand and business communication.

We too have evolved. TVC has grown from a one-stop viral marketing shop into a digitally driven full-service creative agency. Although we may have changed, our DNA is just the same. We’ll never stop challenging the industry to do things in a different, smarter and more beautiful way. It’s our instinct.

Mycket peppande och jag gillar verkligen vårt nya namn! Vill ni läsa mer om vad vi gör kan ni göra det här och har ni några frågor kring mitt jobb eller reklambranschen i sig, så ställ dem här i kommentarsfältet så ska jag försöka svara så gott jag kan!

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. jättebra inlägg, jag reagerar alltid på så konstiga saker, men: har de stängt av rulltrapporna!? Alltså kaos. Det är ju sjukt jobbigt om man har packning osv. fy fan vad griniga alla ska vara. HUH!

  2. Wow, hade helt missat det här med rulltrapporna, såg någon ironisk bild om typ att "stockholmare klarar inte ens av att gå i rulltrappor" ungefär, men om det är såhär!? Galet. Själv har jag kramp och orkar knappt när de här på Triangeln är avstängda, även om det händer typ en gång om året eller så. Extremt jobbigt.

  3. Vad är det för typ av företag du jobbar på!? En reklambyrå eller kommunikationsbyrå. Eller vad kallas det? Är så förvirrad av alla dessa namn och vilka som gör vad? 🙂 funderar på att söka in till media och kommunikation på högskola och gissar att jag skulle kunna jobba med något liknande av det du gör.. eller du kanske vet bättre? Kan jag det? 🙂

  4. Väldigt intressant och roligt med inlägg om ditt jobb och reklambranschen,speciellt för en som jag som efter gymnasiet är nyfiken på copywriter yrket. Har förresten fått praktik på reklambyrå några veckor, så peppad!

    Har du några tips på något jag bör tänka på inför praktiken? Skulle bli jätteglad om du hade tid att svara, kramkram! (och tack för en väldans fin blogg)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *