Två år i Stockholm

Det är två år sedan jag flyttade till Stockholm. 730 dagar sedan jag lade ner mitt liv i bruna kartonger av wellpapp och öppnade dem i en ny stad. Sedan dess har jag flyttat två gånger till. Varje gång till en ny stadsdel, till nya kvarter och omgivningar.
 
I helgen tog jag en promenad. Längs de nya gatorna som omsluter min lägenhet och ut mot vattnet. Efter några minuter stod jag och blickade ut över mörkblå vågor som slog vildsinnt mot bryggkanten. Jag promenerade förbi ett hamburgerställe jag varit sugen på att prova. Och jag såg sträckor jag längtar efter att få springa när isen smält. Jag kom på mig själv med att stanna på en hög höjd och stolt blicka ut över staden, med kisande ögon mot den ovana februarisolen. Och jag insåg att det här får mig att må bra.
 
Att bo kvar i samma stad i flera år men ändå ha så många oupptäckta platser. Att ha nya restauranger att äta på, främmande vägar att springa över, okända bryggor att vila på och alltid ett nytt dansgolv där jag kan tillbringa nätterna. Bara i mina närmsta kvarter finns så mycket nytt att se och sakta, sakta ritar jag min egna karta. Kartan över platserna jag älskar, mina alldeles egna favoriter.
 
I två år har jag bott i Stockholm och jag blir nog kvar ett tag till… Sedan vill jag upptäcka resten av världen.
 
Runt Kungsholmen
 
Runt Kungsholmen
 
Runt Kungsholmen
 
Runt Kungsholmen
 
Runt Kungsholmen

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. vilka fina ord. jag blir helt drömsk, vill också prova på stockholmslivet. vilka städer i världen fägnar dig i framtiden tror du?

  2. Har nog aldrig känt mig så nöjd och hemma i en stad som i sthlm.. fina stad! I will be back 😉 var är du från? <3

  3. Så himlans fin skrivet! Stockholm har aldrig lockat mig tidigare, men när jag läste detta slog det mig att det ändå vore fint att prova. Att ha allt så himla nära, och så många ny platser att se och människor att lära känna.

  4. åh jag vet precis vad du menar. jag har bort i min stad i hela mitt liv och längtar alltid bort lite, men det är när dessa stunder (som din lilla tripp runt om i Stockholm) som man får lite hemlängtan och kärlek till sin stad.

  5. Som jag drömt om Stockholm i många år, men det är klurigt när man älskar både sin lilla hemstad och den nya staden man bor i. Men mest av allt längtar jag till London ändå. Om man ändå kunde flytta omkring sådär! Men det är alldeles för läskigt.

  6. Efter den här posten känns det inte helt fel att mellanlanda i Stockholm några månader innan flyget går mot San Francisco. Lyxigt att bo på Thorildsplan, så fint runtomkring där!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *