Hemma hos mig, del I

Hej hej och hemskt mycket välkomna hem till mig! Nu har jag bott i min lägenhet i prick en vecka och jag tänkte att vi skulle kika lite på hur det ser ut. Jag bor som tidigare nämnt i en andrahandslägenhet på Thorildsplan, Kungsholmen. Den hyr jag av min kompis Sandra som bestämde sig för att åka till London och jobba lagom till att jag var tvungen att flytta, tackar! Även om lägenheten bara är 21 kvm tänkte jag att vi delar upp det lite så det inte blir jordens längsta blogginlägg. Så först ut: min kreativa hörna med hyllor och matplats!
 
hylla
Nästan en hel vägg är täckt med bokhyllor för att maximera förvaringen så mycket som möjligt och i mitten står ett utfällbart köksbord med två stolar. 
 
hylla
I taket hänger en fin ljusslinga som jag tror är från Granit (den följde med när jag flyttade in). I hyllorna samlar jag allt från böcker och pennvässare till tavlor och vaser. För att få det att kännas lite mindre rörigt har jag försökt att gruppera allt efter färg/stil/typ av sak.
 
hylla
Mina pocketböcker har jag exempelvis lagt med ryggen inåt så att det inte ska bli så överfärgglatt. Kanske lite fånigt (jag framstår ju inte som någon litteraturvetare direkt) men med tanke på att lägenheten är så liten och jag ser alla saker i princip hela tiden känns det skönast så här. Mvh kan inte sova i annat än helvita påslaka pga blir ”stressad”.
 
vykort
Ett av mina bästa inredningstips är nog att stoppa in små personliga saker här och var. Som det här vykortret som min morfar skrev till min mormor för många, många år sedan. Ett fint litet minne att titta på då och då.
 
basilika
I mittenhyllan ovanför köksbordet står just nu en basilika, hushållspapper och min fiskburk, men jag funderar på om jag ska köpa en mikro och ställa här. Inte lika tjusigt kanske men det är ju himla smidigt. Just nu har jag ingen och det går ju att överleva utan, även om det är sjukt bra för matlådor och mikropopcorn.
 
hylla
Bordet gillar jag jättemycket, det är sådär perfekt slitet som ett slagbord ska vara. Dessutom ultimat bakgrund till snygga matbilder när man tröttnat på vitt och stilrent och vill ha något mer rustikt. (Ja, jag är lite bloggskadad)
 
väckarklockor
I en av hyllorna står min samling av väckarklockor, en brokig skara från olika årtionden. Inte en enda är uppskruvad heller, tickandet är alldeles för påfrestande när man ska sova!
 
yatzy
I en annan hylla ligger några fina askar med böcker från Novellix och mitt yatzy-spel.
 
jonna fransson
Och på väggen till vänster om allting hänger den här fina blomsteraffischen gjord av Jonna Fransson, en favorit. Det var allt för nu, hoppas ni gillar det. Jag trivs finfint i alla fall!

Delta i diskussionen

27 kommentarer

  1. snacka om att du utnyttjar lgh på bästa sätt! bodde på 22kvm förrut och det går faktiskt bättre än man kan tro 🙂 FINT!!

  2. Förstår knappt hur du får plats med sådär mycket! Bor på 40 kvadrat (med stort kök och jobbig, långsmal hall), och det är så trångt!? Men så får vi inte borra i väggarna heller, så all förvaring måste ju stå på golvet = osäkert med lutande golv.

  3. Så grymt duktig du är. Tackar för många bra tips som jag kommer att anamma. Smart med böckerna och det fina vykortet 🙂

    Ska bli spännande att se resten av din lägenhet :-9

    ha det bra!

    1. Den är ett loppisfynd som jag målat om själv, här kan du läsa om hur jag gick tillväga: http://prick.blogg.se/2014/june/liten-byra.html Men jag tror att liknande lådor finns att köpa på ställen där de säljer verktyg och sånt, typ Biltema och Clas Ohlson. Det känns som det är en typisk grej för verkstadsförvaring eller möjligtvis kontorsprylar. Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *