Några svar på era frågor

Jag försöker ju svara på era kommentarer direkt i kommentarsfältet när jag har tid, men ibland kommer det liksom lite svårare frågor som behöver mer utförliga svar och då är det inte alltid det hinns med. Så nu har jag samlat några frågor som trillat in de sista dagarna för att svara på. Och kom ihåg, är det något ni undrar så är det bara att höra av er, jag svarar på det allra mesta!
 
DSC_0128

Isa
HUVVA för januari. Inga pengar och mörker. Det är därför man flyttar utomlands då.. Var ska du åka!? 😀

Jag ska åka till Italien i slutet av mars för att hälsa på Filip som är där nere och jobbar då. Han har ju som arbete att spela golf och är där dels för att träna själv och dels för att ta hand om svenska golfresenärer som åker ner på semester. Jag tror det blir femte gången jag hälsar på i Rom nu, tycker om den staden så mycket. För att inte tala om den italienska maten. Längtar!

 
juliaeriksson

Anonym
Åååh din hemsida är så fin. Vill också ha en egen har försökt med så många designer men blir aldig nöjd. Stilrent är ju ett säkert kort men vill ju att det ska kännas jag som kan vara en blandning av färgstarka färger och plotter! Men blir ju inte stilrent å svårt att få till. Har du några designtips?

Mina bästa designtips är nog att hålla basen enkel och låta själva innehållet stå för det färgstarka. Så försöker jag tänka dels på min blogg och även på min hemsida. Fokuset är ju faktiskt att innehållet ska komma fram och då vill inte jag att någon supermönstrad bakgrund ska ta över eller så. Ofta brukar jag utgå från svart, vitt och ett par nyanser av grått i grunden och sedan komplettera med en eller ett par färger som jag tycker passar med varandra. Det är alltid bra att återupprepa färger, låta element komma tillbaka osv. Lycka till!

kök

Caspian
vad är grejen med att inte vilja ha en frys? känns som om alla hyresvärdar i stockholm gör det till en trend 2015 🙁

Jag hade jättegärna haft en frys om det fått plats men nu innehåller min nya lägenhet bara ett litet kokskåp och då ryms det tyvärr inte. Jag tror dock inte att det är någon trend för 2015 utan snarare en grej som är kvar från förr i tiden, främst när man kollar på äldre lägenheter av det mindre slaget. Det känns som om alla nya lägenheter som byggs har frys i alla fall. 🙂

 
P1060092


Mariélle
Hej Julia!
Kul att du har fått en ny bostad, det gör mig verkligen superglad!
Jag har en fråga till dig. I början på februari åker jag och min pojkvän för ett dygn ihop i Stockholm. Vi älskar att gå på restaurang och verkligen unna oss, så det tänker vi minsann göra 🙂 Har du nått tips på ett bra ställe dit vi kan gå? Vi är öppna för alla förslag! Gärna tips på nått mysigt café och en bar som blandar bra drinkar vore också kul.
Tack på förhand! Tycker så mycket om din blogg! Kram

Tack så mycket! Jag tycker det låter som en superbra idé, välkomna till Stockholm! En bra grej som sker nu de första veckorna i februari är Krogveckan. Det är helt enkelt ett initiativ som uppmuntrar folk att besöka restauranger de inte besökt tidigare och få dem att testa nya menyer och ställen. En hel rad med restauranger är därför med under perioden 30 januari till 15 februari och erbjuder specialmenyer. Det vanligaste är 2 rätter för 200 kr eller 2 rätter för 300 kr, beroende. Ett perfekt tillfälle att gå ut och äta lite billigare helt enkelt. Jag tror man bokar enklast via krogveckan.se, det har jag gjort i alla fall!

För utom det tipset så är några av mina favoritställen att äta på i Stockhol: Nybrogatan 38 & Nytorget 6 (samma ägare), Trattorian, Taverna Brillo (bra ställe om man bara vill ta en öl också), PA & co. (lite knixigt att få bord dock) och Bouqeria (deras små plockrätter man kan beställa i baren är så goda, perfekt om man inte vill sitta ner och äta finmiddag).

För drinkar går jag gärna till Story Hotel eller Brasserie Godot (sistnämnda stället har en bra drinkmeny). Generellt gillar jag barer på hotell (typ Rival, Story, Scandic Malmen), det brukar ofta vara fint och trevlig stämning där.

Caféer i Stockholm är jag desto sämre på, jag fikar inte så ofta ute tyvärr, men mitt bästa kaffe dricker jag på Sempre! Där får man äkta italiensk kaffekänsla (inklusive smöriga ballader på radion och italienska såpoperor på en liten tv i hörnet) och alla som jobbar där är supergulliga. Har någon annan tips på mysiga fik så dela gärna med er!

Och bonustips, hinner ni med en brunch också så ät den på Greasy Spoon eller slå på stort och gå till Berns Asiatiska. Hoppas ni får en fin helg!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Oj se där, jag fick svar på min fråga! hade ingen aning om en golfspelande pv. Vad roligt! men kanske jobbigt med distansen med.. men du har något att längta efter. Viktigt! kram

  2. På tal om Filip! Har jag fattat det rätt om att ni inte bor ihop? Han verkar vara utomlands ofta, men jobbar han utomlands hela tiden? Eller jobbar han hemma ibland också? Och bor han hos dig då? Haha ursäkta alla frågor, men jag har verkligen funderat på det här.

  3. Jag är nytillkommen läsare på denna blogg efter att ha trillat över de fantastiska bilderna på instagram. När jag scrollat mig längst ner på sidan, hittar jag ingen knapp för att bläddra vidare till nästa. Kan någon upplysa detta förmodade blindstyre om hur man går tillväga?? #måstesemer!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *