Hemma hos mig, del III

Nu fortsätter vi rundturen i min lägenhet. Som tidigare nämnt så är det en liten etta på 21 kvadratmeter som jag hyr i andrahand av min kompis Sandra. Därför är de flesta grejerna som möbler och hyllor redan befintliga, men jag har försökt sätta min personliga prägel på allt med hjälp av detaljer. Idag tänkte jag att vi skulle kolla på den lilla vardagsrums-delen!
 
fönster
Mitt stora fönster är ganska djupt och blickar ut mot gatan. Det är lagom högt för att jag ska slippa insyn av folk som går förbi på trottoaren men ändå tillräckligt lågt för att jag ska klara ett hopp ut om det börjar brinna (ja, det är viktigt att tänka ut katastrofplaner i förväg).
 fönster
Jag gillar verkligen att originaldetaljer är kvar, som de gamla fönsterhakarna. Så fint!
 växtLängst till höger står en second hand-fyndad mässingskruka med en grön växt i. ”Har ni något riktigt tåligt?” frågade jag i blomsteraffären och än lever den faktiskt. Men jag minns tyvärr inte vad den heter…
 soffaTill vänster om fönstret finns min soffhörna under sängloftet. Där står en ganska stor bäddsoffa och ett soffbord från IKEA.
 kuddarJag passade på att fylla upp med lite nya kuddar nu i helgen. Den mönstrade i mitten kommer från Åhléns, de ljusgröna är från H&M Home och de randiga har jag sytt själv för en halv evighet sedan av tyg från IKEA.
 doft
Jag skaffade också en sådan här liten flaska med doftpinnar så det ska lukta nytvättat och fräscht. Vet inte hur bra det funkar, men jag köper tanken i alla fall.
 lampaBredvid soffan står den här lampan. Jag tycker den är superfin men den är Sandras så jag vet tyvärr inte varifrån den kommer.
 växtJag är lite stolt att jag lyckats få mitt lilla skott av elefantöra att bli en riktig växt. Det här med gröna fingrar är som sagt inte min grej…
 
provrör
Då är jag mer för pyssel, som den här provrörsvasen som jag byggde själv för något år sedan. Här kan ni läsa hur man gör. Marmorskivan på bilden var en gång i tiden ett helt fönsterbräde men det trillade tyvärr och delade på sig. Men det gör inte så mycket, jag tycker den passar bra så här också.
 
Det var allt från rundturen denna gång, hoppas ni gillade det!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Så himla fint! Jag håller på att få mitt elefantöra att växa nu, det går väääldigt långsamt men hoppas att det ska bli lika stort som ditt en dag 🙂 Lampan var verkligen superfin!

  2. Älskar dessa inlägg! Min lägenhet är lite större, 34 kvadrat, men det är så vansinnigt svårt att inreda rymligt och smart ändå! Älskar hyllorna du har ovanför köksbordet också, det är så smart och snyggt.

    I alla fall! Jag har skrivit ett inlägg om tre nyupptäckta favoritbloggar, och då skrev jag om din plus lånade två bilder. Hoppas det var OK! Du hittar inlägget på denna länk om du vill se: http://amandajnsn.se/2015/february/nagra-nyss-upptackta-favoritbloggar-triss-i-diy-himlen.html

    Kram och tack för en superblogg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *