En favoriträtt

pasta carbonara
Jag försöker att laga och äta ganska mycket vegetarisk mat när jag har chansen, men en av mina verkliga svagheter är pasta carbonara. Med knaprigt bacon, en perfekt al dente spaghetti och massor av parmesan.
 
pasta carbonara
Det tar ju bara tio minuter att laga, eller max tolv i alla fall. Och så smakar det lika bra en vanlig tisdagskväll som till helgmiddag med gäster. En äggula på toppen och lite klippt persilja över, så blir det extra gott.
 
pasta carbonara
Helt klart med på topp-tio-listan över mina favoriträtter. Några andra matkärlekar som också kvalar in där: gravad eller rökt lax i alla former, fisk- och skaldjursgryta, råbiff med pommes frites, stekt halloumi, saffransrisotto, chèvre chaud… Vilka är era matfavoriter?

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. Åh gott! Min favoritmat har ändrats rätt mycket sedan jag helt slutade äta kött, det smakar ju inte riktigt likadant utan liksom. Men då är det ju bara att hitta nya favoriter, typ palak paneer som är det godaste någonsin (just nu).

  2. om du VILL kan du pröva att göra det med fejkon nångång. hårttt stekt fejkon! tycker det blir supergott det med. 🙂

    favoritmat för mig: hemgjord pizza (eller stenugnsbakad pizza med typ gödigheter som buffelmozzarella och tryffelolja!), allt med kantareller, dumplings, pajer av olika sorter, lasagne… är framförallt svag för ostiga rätter 😛

  3. Men alltså muuuums! Har hört att det ska vara sjukt gott att ha i en gnutta kantarellfond i carbonara. De har det i den pasta på Chateu på Drottninggatan i Stockholm (sååå god!), så jag tänkte att jag skulle prova 😀

    1. Ja, så gott! Jag brukar röra ut äggulan i pastan när jag börjar äta, det blir väldigt gott och krämigt. Skulle inte kunna äta ett helt rått ägg, men när det bara är gulan och så här så tycker jag det blir perfekt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *