Några svar på era frågor, del 2

Här kommer lite fler svar på sådant ni undrat i kommentarsfältet den sista tiden. Hoppas ni gillar dessa inlägg förresten, jag tycker själv det är kul att läsa sådana i andras bloggar för man lär känna personen bakom mycket bättre!
 
DSC_0053

Isa Om: Två år i Stockholm
Har nog aldrig känt mig så nöjd och hemma i en stad som i sthlm.. fina stad! I will be back 😉 var är du från? <3

Jag kommer ursprungligen från Norrköping. Jag växte upp ute på Vikbolandet i en liten by mellan Norrköping och Söderköping. När jag var 19 och började plugga på universitetet flyttade jag till en lägenhet i centrala Norrköping och för två år sedan flyttade jag som sagt till Stockholm.

DSC_0086

Lovisa Om: Två år i Stockholm
vilka fina ord. jag blir helt drömsk, vill också prova på stockholmslivet. vilka städer i världen fägnar dig i framtiden tror du?

Åh, det är så svårt att säga på rak arm. Just nu har jag fått någon hang-up på Los Angeles och drömmer om kalifornisk värme, långa palmer mot blå himmel och söndagar på stranden. Sedan är jag lite lockad av New York också, så om det blir Nordamerika lutar det nog åt någon av de städerna. Men sen tycker jag väldigt mycket om Italien, det är nog mitt Europa-val. Och skulle jag få för mig att upptäcka Asien finns det flera städer jag tycker verkar spännande, Hongkong gillade jag mycket när jag besökte det. Så ehm, inga spikraka svar men många möjligheter helt enkelt, haha.

DSC_0003

Linda Om: 15.01 januari
Hej Julia! Tack för en otroligt finblogg, jag har följt den i många år nu.
Jag ska gifta mig i sommaren och försöker sätta ihop en playlist som ska vara i bakgrunden och efter middagen. Jag vill gärna ha kärlekslåtar men ändå inte alla de klassiska låtarna som man hittar på typ ”absolute love” eller liknande. Lite mer dansant, indie, poppigt, jazzigt, souligt. Ja, lite av allt! Men det är en himla djungel! Jag undrar om du, som alltid gör så fina playlists, har något bra tips till mig?

Tusen tack för din kommentar och grattis till bröllopet! Här kommer några av mina spellistor som jag tror det kan funka bra att leta kärlekslåtar bland. Making heartbeats, Söndags-soul (kan dock vara bra att välja bort de sorgsna låtarna om olycklig kärlek, typ It Should Have Been Me, haha) och Enchanted Forest Party. Sedan skulle jag gå in på några av mina favoritartister och komplettera med lite random favoritlåtar och självklart sådana låtar som de och den du ska gifta dig med har som gemensamma låtar. Lycka till!

P1050824

Louise Om: Några svar på era frågor
På tal om Filip! Har jag fattat det rätt om att ni inte bor ihop? Han verkar vara utomlands ofta, men jobbar han utomlands hela tiden? Eller jobbar han hemma ibland också? Och bor han hos dig då? Haha ursäkta alla frågor, men jag har verkligen funderat på det här.

Livets mysterium! Jag förstår om du (och andra som läser här) inte alltid hänger med, det är knappt att mina vänner IRL gör det heller, vilket är helt rimligt. Så här är det i alla fall: Filip jobbar med att spela golf och gör det så gott som på heltid. Det betyder att när det är vintersäsong hemma i Sverige (och svårt att spela) så är han ofta utomlands och tränar och tävlar, främst i Spanien och Italien. Sedan, framåt våren, när säsongen drar igång i Sverige, så kommer han hem och tränar och spelar tävlingar runt om i Sverige (och kanske lite i Norden). På hösten har han sedan ett par år i rad kvalat till Europatouren vilket man gör utomlands, exempelvis i Frankrike. Och ja, ibland däremellan så bor han hos mig, men det blir oftast några dagar eller veckor i taget.

Filip är helt klart den bästa jag känner på att packa och känner, tack vare sitt tävlande i Sverige, till ungefär alla mellanstora mellansvenska städer (inklusive vet vilken pizzeria i typ… Arboga som är den bästa). 🙂 Stundtals är det såklart rätt segt och tråkigt med distansförhållande men för det mesta tycker jag att det funkar bra. Är det någon gång man ska resa runt, ta chanser och satsa på sina drömmar så är det ju när man är ung. Det försöker vi båda göra och det hoppas jag kommer löna sig i framtiden. Sen kanske det inte funkar för alla, men just nu känner jag att det går bra för oss. Att sitta tillsammans i en soffa och se på film kan vi göra resten av livet. (Sorry för långt svar, förvandlas visst till Dr Phil varje gång någon undrar om distansförhållanden).

Delta i diskussionen

6 kommentarer

 1. Haha åh vad jag känner igen mig i att bli Dr Phil så fort någon frågar om distansförhålladen. Men du har ju så rätt, om det är någon gång man ska passa på att resa runt, plugga/jobba på olika ställen, hitta "egna" kompisar osv så är det väl nu?

 2. Tycker ocksa distansforhallanden ar sa himla svart (ar i ett nu) men ofta kanns det bara som att man far vara tyst och acceptera, man visste ju anda vad man gav sig in pa nar man blev ihop. det gor det lattare for mig iallafall ensamma natter + jag vill inte forstora hans drom for att jag gillar kramar.

 3. så kul att få "lära känna" dig lite bättre. men det stämmer inte med min bild att du ska ha norrköpingsdialekt? haha nu blev det fel 😉

 4. Fina ord om distansförhållande! Jag har ett ganska nytt långdistansförhållande, jag träffade min pojkvän när jag jobbade i Guatemala i höstas och har nu nyss flyttat till Colombia för ett nytt utlandsuppdrag.

  I början kunde jag pendla mellan "Klart vi fixar det" och "Är det verkligen värt att gå runt och känna sig såhär ensam?" flera gånger under en och samma dag (på riktigt, en kan ju få whiplash av mindre) och våra videosamtal på skype gjorde mig nästan bara mer ledsen och fick mig att sakna honom mer.

  MEN! Ju längre tid som går så blir jag om möjligt mer och mer kär, och mer och mer övertygad.

  Det är ju honom jag vill ha. Klart vi fixar det.

  1. Nej, inte längre. Filip bodde där efter att jag flyttade till Stockholm, sedan hyrde vi ut den i andra hand under en period och nu har vi flyttat ut helt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *