I fredags morse kom jag till kontoret med min lilla rullväska på släp. Nyfikna blickar och så frågan: ”Ska du ut och resa?”. ”Nja”, svarade jag. ”Jag ska på weekend till Svedmyra…”
Svedmyra är inte särskilt exotiskt men det är en mysig söderförort i Stockholm. Här bor Julia, Anna och Karin och i helgen även jag. Lägenheten jag bor i just nu ska nämligen säljas av hon som äger den och den här helgen är det visningar på gång. Därför håller jag mig hemifrån och passar på att ta en weekend hos mina fina vänner som har miniatyr-ekar överallt.
Förutom en kylig fotografering i snöstormen Egon (resultatet av detta får ni förhoppningvis se snart) och Annas besök hos frisören (visst blev hon fin?) har vi mest hållt oss inne. Med spel och prat, tupplurar och varm choklad, serietittande och photo booth-maraton. Och så har vi lagat och ätit mat så klart, bland annat detta:
Förrätt i form av chèvre chaud. Det är helt enkelt rostat bröd med getost och honung på som grillas snabbt i ugnen och serveras på en liten salladsbädd. Så gott och så enkelt.
Och huvudrätt i form av Pasta Rosso från kokboken Mera Vego. Det här blev så gott att vi jublade i kör så jag tänker att ni säkert vill ha receptet också.
Du behöver:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 morötter (400 g)
rapsolja att fräsa i
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraiche
spaghetti för 4 personer
basilika efter smak
salt och svartpeppar
200 g champinjoner
1 klick smör
1 finhackad vitlöksklyfta till svampen
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Det gör inget om det blir lite slarvigt, eftersom allt ska mixas på slutet.
2. Skala och riv morötterna grovt och snabbfräs med lök och vitlök. Tillsätt krossad tomat, buljongtärning och crème fraiche och låt koka i 15-20 minuter. Koka under tiden pasta enligt anvisning på förpackningen.
3. Ansa och skär svampen i kvartar. Hetta upp en stekpanna och låt svampen steka tills den blir lite torr. Tillsätt då smör och hackad vitlök och stek någon minut till. Smaka av med salt och peppar.
4. Mixa såsen slät med stavmixer och smaka av med oregano eller basilika och eventuellt salt och peppar.
5. Lägg upp allt på ett stort fat med pasta, sås och svamp. Servera gärna med lite parmesan på toppen.
allt ser dödsgott ut! och yay för enbart veg!
alltså den förrätten, jag dör så gott!
gud så mysigt att stänga in sig med vänner i stormen! fina dagar låter det som!
vilken mysig helg och vad god maten verkar. måste göra nån gång 🙂
myshelg
Oh, så gott det var. Tack för att du delade receptet!