Lägenhetsjakten

hemma hos mig
 
Hyacinter
 
DSC_0213

 
Den sista februari måste jag flytta ut ur min nuvarande lägenhet. Mitt andrahandskontrakt har löpt ut och än en gång ger jag mig ut på den snåriga stig som kallas Stockholms bostadsmarknad. Så nu är jag på jakt efter någonstans där jag och mina saker kan bo. Rimligtvis en etta eller kanske en liten tvåa till och med. Centralt belägen eller längre ut på någon av tunnelbanans linjer, det spelar ingen större roll.

Som hyresgäst är jag en väldigt enkel och bra person, rent av exemplarisk om jag får säga det själv. Jag har fast anställning som copywriter på en reklambyrå i centrala Stockholm och betalar min hyra på pricken den 25:e. Jag röker inte, har inga husdjur och min inredningsstil är modern, uttänkt, skandinavisk… ja, riktigt snygg faktiskt. Vill du ha intyg på allt detta ställer mina tidigare hyresvärdar gärna upp som referenser och lite av min stil kan du bevittna ovan.

Lägenheten jag flyttar in i kan vara helt, delvis eller inte alls möblerad, på den punkten är jag rätt flexibel. Men jag bor gärna på samma ställe i minst 6 månader och jag vill helst inte dela lägenhet med någon jag inte känner. I övrigt finns varken krav på balkong i söderläge eller lyxiga bubbelbad.

Så… ska du finna dig själv i Asien och behöver någon som kan hålla ditt kylskåp vid liv? Har du en kompis som ska testbo med sin partner? Eller råkar du bara sitta på en lägenhet för mycket? Hör av dig till mig! Skicka ett mail till prickbloggen[@]hotmail.com och berätta mer. Tusen tack!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Hoppas du hittar något fint nu! Inte för att du kräver det, utan för att man kanske någon gång kan ha den där turen med en bra och fin lägenhet. Har inte testat Sthlms bostadsmarknad, men tänker mig att den är 10 gånger värre än Malmös, som inte heller är jättekul alltid.

  2. Hej Julia! Det kanske inte är till mycket hjälp just nu.. Men, jag har pluggat klart i April och letar efter ett jobb i London med start Maj-Juni. Om det går går vägen så kommer jag vilja hyra ut min etta i Kärrtorp på obestämd tid. Om du skulle vara intresseras så kan jag hålla dig uppdaterad. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *