Sovmorgon

pannkakor
När jag en gång fick frågan om vilket mitt favoritord var så svarade jag sovmorgon. Dels för att det ligger väldigt bra i munnen men kanske allra mest för innebörden. Att inte ställa någon väckarklocka, få ligga kvar under det fluffiga vita täcket precis hur länge som helst och sedan gå upp och äta en god frukost i lugn och ro. Det är bland det bästa jag vet. Så efter att ha jobbat tolv dagar i sträck struntade jag i att ställa alarmet igår kväll. Jag vaknade till en gång vid 8.30 och tänkte i panik ”nu blir jag jättesen till jobbet!” innan jag kom på att det var lördag och somnade om. Kanske den bästa känslan av alla…
 
pannkakor
När jag väl vaknat upp strax före elva gick jag upp och gräddade amerikanska pannkakor, bryggde kaffe och skar upp blodapelsin. Dukade fram allt till tonerna av First Aid Kits – America och åt sedan långsamt.
 
pannkakor
Och nu ska jag fortsätta denna lördag i sakta mak med lite pyssel, förberedelser inför flytten nästa helg och ännu mer kaffe. Hoppas ni har en fin lördag och om ni inte unnade er en sovmorgon i morse, gör det i morgon!

Delta i diskussionen

18 kommentarer

  1. IKEA!? FÖR NÄSTAN INGA PENGAR ALLS!?! Kollade lagerstatus också, finns endast i Kalmar tydligen. Mitt ex bor på Öland, frågan är nu bara exakt HUR fina jag tycker att dom är. Hehe.

  2. En gång hade du en tävling där vi fick beskriva våra favoritord. Jag vann genom att beskriva ordet himlastormande och spenderade 2,5 år med min vinst, och din tygpåse, på axlarna.

  3. Jag har turen (eller oturen?) att få en kropp som själv bestämmer när den ska ta sovmorgon. Så imorse gick jag upp med min partner vid 7, åt frukost tillsammans, och somnade sedan om. Hur värt som helst.

  4. Sovmorgon är absolut ett av de vackraste ord jag känner till! Att få vakna i sin egen takt, att inte behöva studsa upp och att få kaffe på sängen – I love it!!

  5. Bestickuppdatering: Jag messade exet, han och hans tjej skulle dit, de frågade om besticken men DET HADE BLIVIT NÅGOT FEL I SYSTEMET så det fanns inte alls några i lager trots att det stod på internet (och i deras system) att det borde finnas tio paket. MEN – det ska komma fler eftersom de egentligen inte är utgående förrän i juli. Så. Nu får vi hålla koll och tipsa varandra om vi hittar dom igen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *