Brunch på Berns

I söndags hade jag och Filip bokat bord på Berns Asiatiska för att äta deras brunch. Typisk stockholmsgrej förresten att kalla en buffé man äter kl. 14 för brunch, men de vill väl att det ska låta lyxigt och inte som någon trist och trött gammal matbespisning… I vilket fall var det andra besöket för vår del och jag ser gärna att det blir en återkommande januaritradition att unna sig en massa god mat en grå söndag efter jul.
 
sushi
Brunchen har asiatiskt tema så självklart finns det en massa sushi och det är nog min favorit av allt där. Den är SÅ god! Man ser hur kockarna står och gör den samtidigt som man går och tar och den är långt ifrån den halv-bra take away-sushin jag äter till vardags. Sedan finns det självklart fler asiatiska rätter som dumplings, vårrullar, thailändska köttbullar, kokossoppa, nudlar och olika sallader bland annat.
 
filip julia
Filip och jag. Vi fick bord på glasverandan och satt där och i prick två timmar, så bra söndagsaktivitet.
 
dessert
Och till sist, efter jättemånga tallrikar mat var det dags för det näst bästa på hela brunchen: dessertbordet! Praliner, tryfflar, crème brûlée, pannacotta, cheesecake, citronmarängpaj… ja, allt man kan tänka sig finns där. Och efter den avslutningen rullade vi i princip därifrån, mycket mätta och belåtna.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Vet inte om det känns som brunch, men fy vad gott! Framförallt det där efterrätts-aktiga. Är sådär förtjust i sushi och dumplings, men efterrätter sitter ju aldrig fel!?

  2. Men hej lilla dessert-tallrik! <3
    Har länge tänkt att jag ska gå dit, men det blir som inte av. Måste verkligen testa någon gång. Verkar supergott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *