Nio år med prick.blogg.se

Nio år

Den trettonde januari 2006 inleddes den här bloggen med rubriken ”Ett oskrivet blad”. Sedan dess har jag skrivit hela 2290 inlägg. Mycket har hänt både på den här bloggen och i bloggvärlden under nio år. Små brusiga bilder fotade med VGA-kamera har bytts ut mot högupplösta Photoshop-redigerade skapelser som skulle kunna platsa i magasin. Enkla och basala inlägg har utvecklats till näst intill redaktionellt material. Och synen på bloggare har hunnit ändras flera gånger om.

Min blogg har funnits med mig i mer än en tredjedel av mitt liv. Från mina tonår upp till vuxenlivet. Genom gymnasiet till studenten till universitetet och ut i arbetslivet. I flytten hemifrån till min första lägenhet. Från Norrköping till Stockholm. Och runt om i världen.

Att bläddra tillbaka i arkivet är både roligt, pinsamt och spännande. Det är ofta en sån tydlig bild av hur allting var då. Hur man bloggade på den tiden, hur samhället såg ut och framför allt hur jag var. Den här bloggen har kommit att bli min offentliga dagbok, min kreativa plattform och mitt stora intresse. Bloggen är en del av mig. Och en stor del av bloggen är också ni.

För utan er skulle jag nog inte skrivit, fotat och skapat här i nio år. Era besök är långt mer än små siffror i statistiken och era kloka kommentarer, hurrarop och pepp har inspirerat mig tusen gånger om. Så tack, tack, tack för dessa nio år, jag hoppas det blir nio till!

Ovan ser ni ett litet kollage med bilder hämtade från bloggen, en för varje år. Mycket har hänt sedan snedluggens tid… Är det någon som hängt med här riktigt länge? Det vore kul att veta!

Delta i diskussionen

33 kommentarer

 1. Har följt dig sedan början av år 2007, det är rätt länge. En himlans massa år. Din blogg var en av de första bloggarna jag fastnade för och började följa minns jag. Vill verkligen bara få säga att du har gjort ett fantastiskt jobb med bloggen och jag är så glad att jag får ta del av din vardag och dina upptåg. Tack för dessa år!

 2. Åh vad roligt att du har bloggat så länge! Och vad kul att se skillnader i kollaget 😀 Fin stil redan 2007 😀

 3. Minns att jag hittade hit någon gång runt sent 2010/tidigt 2011 i alla fall! Ungefär samtidigt som jag själv började blogga. Kikade på min egen för ett par dagar sen och minns att jag hela tiden tänkte "och varför växer inte min blogg då?" och eh, ja.. Haha.

  Men grattis bloggen till 9 år, hoppas också det blir minst 9 till!

 4. Åh! Grattis!
  Haha jag var tvungen att kolla från början lite. Det är ju sjukt gulligt ändå. Jag skrattade bra åt att du tyckte att det var coolt att Paris Hilton var med i Veronica Mars. 🙂

 5. Jag har följt med dig sedan gymnasiet någon gång (vi gick i samma årskull), kanske sen 2008? Det är extra roligt med de bloggar man läst så länge, för det känns ju lite som att jag känner dig, fastän vi aldrig träffats.

 6. så sjukt kul att se! älskar posen från 2007 😉 vågar inte ens gå in på mina äldre bloggar, skäms så över hur jag skrivit och lagt upp för bilder. haha!

 7. Hej!
  Din blogg var en av dem första jag började följa regelbundet, säkert redan 2008. Har alltid älskat sättet du skriver på och du har bara blivit bättre med tiden!;) som nån tidigare skrev, känns som om jag känner dig, även om vi aldrig träffats!! Haha;)

 8. Riktigt imponerande att du bloggar så länge. Jag måste ha hittat din blogg någon gång runt -08/09 första gången. En av de bästa grejerna från tiden när jag själv bloggade var när min blogg var länkad i din blogg, som bloggar du läste. Då blev jag riktigt stolt och glad.

 9. Jag minns att jag läste din blogg dagligen när jag var 12, och blev såå inspirerad av dig.. Nu ska jag fylla 17.

 10. Tack för en underfundig, snajdig och prickig blogg! Jag har varit här sedan 2006/2007 och planerar att hänga med så länge du fortsätter 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *