Naturhistoriska Riksmuseet

Naturhistoriska Riksmuseet
Idag var det sista dagen på mitt jullov. Eller man har väl kanske inte jullov när man är vuxen och är fast anställd, men det låter mycket roligare och mer ledigt att säga så. Den sista dagen krävde i alla fall en riktig lovaktivitet – ett besök på Naturhistoriska Riksmuseet.
 
Naturhistoriska Riksmuseet
Där kollade vi på en massa utställningar om djur och människor, fossiler och skelett, stenar och växter… Ja typ allt som har med naturen att göra inklusive en film om Galapagos-öarna på Cosmonova.
 
Naturhistoriska Riksmuseet
Mitt fina och engagerade sällskap för dagen var Sandra och Emelie.
 
Naturhistoriska Riksmuseet
I en glasmonter hittade jag mitt nya favoritdjur: suni. En slags mini-antilop som finns i syd-östra Afrika och äter löv, frukt och blommor.
 
Naturhistoriska Riksmuseet
I den här montern fanns massor av exempel på konstiga och dåligt uppstoppade djur. Kolla den lille till höger liksom, haha…
 
Naturhistoriska Riksmuseet
Då var den här fjällräven något finare. Jag har inte varit på Naturhistoriska på säkert femton år men det var ju så stort?! Fanns hur många utställningar som helst, nästan så man tröttnade efter ett tag, särskilt med tanke på att det var sjukt många jullovslediga, superhögljudda barn som sprang omkull en… Utställningen om havet och den med nordiska djur var i alla fall mina favoriter!
 
Naturhistoriska Riksmuseet
Sen var jag visst tvungen att lägga in en liten ballong och partyhatt på den här extremt festglada Grönlandslämmeln som jag fotade. Tur att jag är copywriter och inte designer i alla fall, mina Photoshopskills är ju inte jättestarka…
 
Naturhistoriska Riksmuseet
Här sa jag ”låtsas att ni är i San Francisco så tar vi en turistbild!”. Sen kom jag på att det är väl sjölejon man ser där och inte valrossar…? Så mycket för mina zoologiska kunskaper. Aja, sen traskade vi hemåt igen och tackade Naturhistoriska för ett fint jullovsbesök med många roliga djur och nya lärdomar!
 
Naturhistoriska Riksmuseet
Och en bonusbild bara för att det är lite så här det känns att börja jobba igen i morgon, även om jag är säker på att det kommer bli väldigt roligt också! Ska bara vända tillbaka dygnet först och vänja mig av med mitt skumtomteberoende… 🙂

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. vet du vad. Jag har sett två suni(s) i verkliga livet! I en helt öde nationalpark i Kenya. Dom är tydligen extremt sällsynta och jag hade ingen aning om vad det var för djur innan jag tok googlade för dom var så gulliga!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *